Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Data publicării:
Fotografie de la Pixabay/ Pexels
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Legătura mamă-fiică este una dintre cele mai frumoase și lucrurile de făcut cu o fiică sunt nesfârșite. Posibilitatea de a te împrieteni cu fetițele tale, de a le fi confidente, complici și companie de neînlocuit  merită toate eforturile și energia ta.



Sarcina de a crește pe cineva este plină de recompense și dificultăți. Copiii cresc și își creează propriile vieți și familii. Ce mare mândrie este totuși să știi că va exista întotdeauna o legătură de neșters și că fiica ta este o femeie puternică, fericită, energică, iubitoare și curajoasă datorită învățăturilor tale?

11 lucruri de făcut cu o fiică

Iată lista de top a lucrurilor de făcut cu o fiică.

Conversați

Primul lucru de făcut cu o fiică este să vorbești. Vorbește mereu și despre orice. Tine pasul cu problemele ei. Arată-i un interes real pentru hobby-urile și activitățile ei încă de la o vârstă fragedă, fă-o parte din viața ta.

Astfel nu veți fi doi străini care trăiesc sub același acoperiș, ci însoțitori și consilieri. Este frumos să vezi o mamă și o fiică adultă vorbind ca două cele mai bune prietene. Veți ști amândouă că este o conversație fără motive ascunse, deoarece este întotdeauna autentică și motivele voastre vin din inimă.

2. Fotografie... (pexels-1139254-2310609_45781500.jpg)

Fotografie de la Снежана/ Pexels

Schimbați stiluri

Incredibil, dar adevărat, unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci cu o fiică este să faci schimb de haine. Păstrează hainele pe care va dori să le folosească într-o zi. Schimbați stiluri și vorbiți despre tendințele modei.

În unele ocazii, joacă-te cu îmbrăcăminte similară, fie că este vorba de țesăturile, formele sau culorile hainelor.

Mergeți împreună la cumpărături

Cine ar putea fi o companie mai bună în acele zile lungi de cumpărături decât fiica ta? Împreună, vă veți bucura de moment și vă veți face schimb de sfaturi.

3. Fotografie... (pexels-anastasiya-gepp-654466-2333714_60006400.jpg)

Fotografie de la Anastasiya Gepp/Pexels

Împărtășiți un hobby

Echipa de fotbal sau de baseball pe care o susține, sportul pe care îl face, un film, concerte, teatru...  Împărtășește un hobby și dedică-te acestuia o zi pe lună. În timp, va fi o activitate care vă va ține împreună și de care veți păstra amintiri frumoase.

Gătiți împreună

În unele ocazii, distrați-vă pregătind cina împreună și surprindeți restul familiei. Arată-i cea mai bună rețetă a ta și experimentează împreună în bucătărie, creând deserturi și primele feluri. Rezultatul vă va surprinde pe amândouă.

O zi la Spa

Fie acasă, fie într-un salon de înfrumusețare, împărtășește acest moment doar pentru tine. În acest fel, îți vei învăța fiica să aibă grijă de ea și să se bucure de timpul ei fără regrete. Răsfățați-vă cu o zi la spa, cu măști faciale, manichiură, coafură și machiaj. Va fi o zi pentru a cultiva iubirea de sine.

Implicați-vă în cauze sociale

Invitați-vă fiica să participe la cauze sociale. Apartenența la un grup sau la o organizație socială, voluntariatul sau a oferi un ajutor sau o contribuție altora pe cont propriu este o lecție grozavă pe care o poți continua de-a lungul vieții. Sentimentul de empatie și solidaritate care se cultivă prin aceste acțiuni este foarte nobil.

Escapadă exclusiv mamă-fiică

O dată pe an faceți mici vacanțe împreună. Ar putea fi un weekend la plajă sau la munte. Sau un weekend exclusivist între mamă și fiică în care să-ți poți include apoi nepoata, pentru a continua tradiția.

1. Fotografie... (pexels-pixabay-35024_98274600.jpg)

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

De ziua de naștere

Obișnuiește-te să sărbătorești ambele zile de naștere cu câteva detalii surpriză. Nu trebuie să fie neapărat scump, doar clarifică-ți că ți-ai amintit de ziua ei ănaintea tututor. 

Vizite la medic

Viața nu înseamnă doar distracție. Sunt și momente pe care am dori să le ștergem, dar nu putem. Arătați-i fiicei tale că familia este unită din greu și din greu. Însoțește-o la medic în copilărie și continuă, dacă dorește, ca adult. De asemenea, ea vă va însoți din când în când la programările la medic.

Dansați și cântați împreună

Sentimentul de libertate pe care dansul și cântatul îl generează este senzațional. Așa că imaginează-ți ce vei experimenta cu fiica ta. Fă-o ca un semn de prietenie pe care o vei cultiva de-a lungul vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel