Unul dintre lucrurile la care un părinte trebuie să acorde atenție este atunci când copilul său începe să își scarpine constant scalpul. Astfel de gest poate reprezenta soneria de alarmă pentru o posibilă infestare de păduchi, insecte minuscule care trăiesc pe scalpul uman și care pot fi transmise altor persoane prin contact apropiat.
Există principii morale pe care le cultivăm de-a lungul vieții: simțul dreptății și corectitudinii, dorința de a face bine celorlalți și așa mai departe. Sau cel puțin așa ar trebui să fie.
În orice caz, atunci când devenim părinți, perspectivele pe care le aveam cu privire la lumea noastră se schimbă puțin și ele: a îngriji o făptură, a o crește, a o educa și a o iubi cu siguranță ne lărgește „orizonturile”.
Asta nu înseamnă că ar trebui să renunțăm la identitatea noastră pentru a încerca să ne „conformăm” cu una nouă, dar unele mici compromisuri cu noi înșine – spre binele urmașilor noștri – pot fi uneori necesare.
Mama protagonistă a acestei povești nu gândește așa: filosofia ei de viață este înaintea a oricărui alt lucru. Să descoperim împreună detaliile acestei povești TOTAL anormale.
Totul a început când două mame, vecine, și-au lăsat fetițele, ca de obicei, să se joace împreună. Una dintre cele două fetițe, părea să aibă ceva ciudat: de foarte multe ori își punea mâinile în păr și se scărpina insistent pe scalp.
Așa că cealaltă mamă o investigase pe scurt pe tovarășa de joacă a fiicei sale de 7 ani. Problema era evidentă și alarmantă: cea mai bună prietenă a fetiței ei era infestată de păduchi.
Așa că hotărâse să o anunțe pe mama micuței, dar răspunsul femeii a lăsat-o uluită: „Da, știu că are păduchi, dar e bine”.
Cealaltă mamă, auzind aceste cuvinte, a rămas perplexă și a încercat să aprofundeze chestiunea.
„Sunt vegană și veganii nu iau viața niciunei ființe vii, acesta este motivul pentru care nu intenționez să-i îndepărtez păduchii: au posibilitatea să trăiască în părul fiicei mele”, s-a justificat acea femeie fără să ezite.
Prin urmare, deconcertată, a luat-o pe fetița de 7 ani și apoi a intrat online pe un forum cunoscut pentru a o întreba dacă comportamentul acelei mame este „normal”.
„Fiica mea în vârstă de șapte ani este cea mai bună prietenă a fetei de alături, a cărei familie este vegană. E în regulă, le respectăm alegerea... problema mea este că recent am observat că fetița se scărpina insistent și astfel am descoperit că are păduchi. Vorbind cu mama fetiței, aceasta mi-a spus că era obișnuită să pieptăneze păduchii în grădină, unde aveau cele mai mari șanse de supraviețuire și am rămas fără cuvinte. Nu vreau să despart copiii dar nici nu vreau ca fiica mea să fie infestată de paraziți ...”
Utilizatorii au răspuns rapid:
„Evident că este ridicol: aceștia sunt paraziți care dăunează sănătății și doar asta ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru a-i elimina”, a scris un utilizator;
”Păduchii nu sunt niște creaturi vii demne de respectat”, a comentat un altul;
”Sincer nici nu știu dacă păduchii sunt ființe simțitoare, dar cu siguranță avem dreptul să ne apărăm!”, a adăugat alt utilizator.
Este o poveste care pare greu de crezut, cea pe care tocmai am prezentat-o, dar s-a întâmplat cu adevărat și este documentată pe site-ul australian Nine.com.au.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.