Mănâncă micul dejun doar la această oră: poți slăbi până la 5 kg și ai putea trăi până la 130 de ani. Teza nutriționistului Tim Spector

Data publicării:
Fotografie de la Mikhail Nilov/ Pexels
Fotografie de la Mikhail Nilov/ Pexels

Menținerea siluetei, poate după ce ai slăbit câteva kilograme, este esențială pentru a nu anula eforturile (și sacrificiile) care au fost făcute. Potrivit experților, este foarte important să fim atenți nu numai la ceea ce mâncăm, ci și la momentul în care mâncăm, începând cu micul dejun. Chiar și ora din zi, de fapt, poate ajuta la pierderea în greutate și există anumite intervale de timp care ar trebui să fie favorizate pentru a accelera procesul de pierdere în greutate.



Teza nutriționistului Tim Spector

Potrivit nutriționistului Tim Spector, profesor la King's College din Londra, ar trebui să încerci să iei micul dejun după ora 11 dimineața. Acest obicei bun, de fapt, te-ar putea face să slăbești până la 5 kilograme. Este bine cunoscut faptul că prima masă zilnică este fundamentală pentru întregul organism, atât de mult încât a fost definită drept cea mai importantă dar poate că nu toată lumea îi cunoaște beneficiile în detaliu.

Spector a explicat că un mic dejun târziu promovează pierderea în greutate, deoarece, în acest ritm, avem tendința să mâncăm cina mai târziu, dar în general până la ora 21:00. Astfel, cu un mic dejun după ora 11 dimineața, suntem capabili să postim paisprezece ore cu beneficii pentru metabolism. În acest caz, vorbim despre postul intermitent, o practică care este adesea recomandată și care poate fi implementată atât zilnic, cât și pentru câteva zile în fiecare săptămână.

Postul intermitent, din ce în ce mai popular în ultimii ani, constă în concentrarea meselor într-un anumit interval de timp și apoi abținerea de la mâncare în orele rămase. Deplasarea orei de mic dejun înainte (de la 8 la 11), prin urmare, facilitează practicarea postului fără a-i determina pe oameni să cadă în „capcana” atacurilor de foame. În acest fel, microbiomul intestinal câștigă prin îmbunătățirea funcționalității și eficienței. Potrivit unor studii, postul de paisprezece ore ți-ar permite să slăbești în medie de la 1,8 la 5 kg, în câteva luni.

2. Fotografie... (pexels-flodahm-1065030_80672900.jpg)

Fotografie de la Flo Dahm/ Pexels

Teza cercetătorului Valter Longo

Valter Longo a devenit un fenomen global după ce a făcut obiectul unui articol din New York Times. Munca sa se concentrează pe legătura dintre nutriție și longevitate, cu scopul de a trăi până la 120 sau 130 de ani.

Longo este profesor de Biogerontologie la Universitatea din California de Sud și se ocupă, de asemenea, de prevenirea și tratamentul cancerului la Institutul de Oncologie Moleculară, din Milano. El a dezvoltat un program de post numit Fast Mimicking și a scris cartea „The Longevity Diet”, care promovează alimentația pentru a preveni bolile și a menține greutatea corporală sănătoasă.

Filosofia sa se bazează pe ideea de a simula postul pentru a obține beneficii pentru sănătate. Spre deosebire de practici precum postul de 8:16, Longo recomandă un post de 12 ore și o dietă pe bază de plante, cu pește și nuci. Sugerează evitarea alimentelor precum pastele, pizza, proteinele, cartofii și pâinea și favorizarea legumelor, cerealelor integrale, peștelui, leguminoaselor și fructelor uscate.

De asemenea, el recomandă să urmați o perioadă de dietă care imita postul la fiecare șase luni. Cercetările sale au devenit din ce în ce mai discutate și oferă o perspectivă interesantă asupra legăturii dintre dietă și longevitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Alimentatie si nutritie





pixel