Marius Moga: „Ambiția este mai importantă decât talentul la copii”

Data actualizării: | Data publicării:
Marius Moga „Ambiția este mai importanță decât talentul la copii” / FOTO: freepik.com
Marius Moga „Ambiția este mai importanță decât talentul la copii” / FOTO: freepik.com

Recent, Marius Moga a fost invitatul lui Marius Gheorghiu în cadrul podcastului „Celebru și Părinte”.



Cunoscutul artist și compozitor Marius Moga este de părere că ambiția la un copil este mult mai importantă decît talentul cu care a fost înzestrat.

„Nu contează procentul de talent cat contează ambiția de a face ceva cu orice procent de talent ai avea.

Da, sunt și copii care se nas și nu trebuie să faca mai nimic, pare ca totul e floare la ureche, dar chiar și copiii respectivi nu știm noi câte ore de canto sau ore de dans sau câte antrenamente de sport au băgat ca să ajungă să stăpânească talentul ăla, nu doar să-l aibă ocazional”, a spus Marius Moga în cadrul podcastului moderat de Marius Gheorghiu, Celebru și Părinte.

În drumul spre succes, oamenii se întreabă adesea ce este mai important: ambiția sau talentul? Această întrebare are răspunsuri variate și complexe, deoarece atât ambiția, cât și talentul joacă roluri importante în atingerea obiectivelor personale și profesionale.

Însă, potrivit artistului, talentul nu înseamnă nimic dacă nu-l fructifici, nu ai ambiții și nu muncești pentru visul tău.

Talentul este acel dar natural, acea capacitate înnăscută care face ca anumite sarcini să pară mai ușoare pentru unii oameni. Talentul poate oferi un avantaj considerabil, mai ales în domenii competitive, unde excelența tehnică sau creativă este esențială. Un copil talentat poate învăța mai repede, poate inova mai ușor și poate atinge performanțe remarcabile cu aparent mai puțin efort decât ceilalți.

Cu toate acestea, talentul fără ambiție poate duce la stagnare.

Sunt nenumărate cazuri de persoane extrem de talentate care nu și-au atins potențialul maxim din cauza lipsei de motivație sau a unui etos slab de muncă. Ambiția funcționează ca un amplificator pentru talent, transformând aptitudinile naturale în realizări concrete. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel