Medalie de bronz câștigată de un elev român la Olimpiada Internațională de Astronomie

Data publicării:
Medalie de bronz câștigată de un elev român la Olimpiada Internațională de Astronomie
Medalie de bronz câștigată de un elev român la Olimpiada Internațională de Astronomie

Un elev de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani a câștigat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică pentru Juniori. 



A III-a ediție a competiția s-a desfășurat în perioada 3-10 octombrie 2024 la Kathmandu, Nepal. România a fost reprezentată de o echipă compusă din 5 elevi, 2 coordonatori și 2 observatori.

Citește și România triumfă cu 13 medalii de aur la Olimpiada Internațională de Chimie Aplicată, Indonezia. Elevii, nevoiți să-și achite biletele, după ce Ministerul Educației nu ar fi oferit sprijin

Datorită rezultatelor remarcabile obținute de România la edițiile anterioare, organizatorii au invitat o echipă suplimentară, formată din 3 elevi și 2 coordonatori, să participe la competiție.

Un elev de la Colegiul „Mihai Eminescu” Botoșani s-a întors cu medalia de bronz

Competiția a constat în susținerea a trei probe în cadrul olimpiadei: o probă teoretică, o probă observațională pe harta cerului și o probă observațională cu telescopul astronomic.

Prima echipă a României a obținut următoarele rezultate:

medalie de argint, Kelemen C. Alexandru, elev în clasa a VIII-a, la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timișoara; medalie de argint, Teșileanu J. Mihai, elev în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Pitești;medalie de bronz, Butnaru O.D.Matei, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Botoșani; medalie de bronz, Pătuleanu A.Ș. Vlad, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Național „Petru Rareș”, Piatra Neamț; mențiune, Nicodim G. David Teodor, elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială Nr. 29, Galați.

Vezi și Elevii români se întorc cu patru medalii de la Olimpiada Balcanică de Informatică

Aceasta a fost coordonată de către prof. Elisabeta Ana Naghi, Ministerul Educației, și prof. dr. Petru Crăciun, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, reprezentanți ai Consiliului Internațional al IOAA.

A doua echipă (echipa invitată) a României a obținut următoarele rezultate:

medalie de bronz, Șerban Radovici Alesia, elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială Nr. 29, Galați; medalie de bronz, Mincă Andrada Elena, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Ploiești; medalie de bronz, Păunescu Liviu Nicolae, elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială „Sf. Gheorghe” Craiova/CJEX Craiova.

Aceasta a fost coordonată de către prof. Octavian Georgescu, Colegiul Național „Carol I” Craiova/CJEX Craiova și studentul Răzvan Ciurescu, Școala Politehnică din Paris, fost olimpic internațional.

Pregătirea și selecția loturilor s-a realizat la Suceava

Observatori din partea României au fost: prof.dr. Alina Elena Cuciurean de la Colegiul Silvic Bucovina Câmpulung Moldovenesc și prof. Victor Păunescu de la Liceul „Traian Vuia” București.

Pregătirea și selecția loturilor s-au realizat la Suceava, de către Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Societatea Științifică CYGNUS, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie





pixel