Medalii de bronz și o mențiune pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan

Data publicării:
Medalii de bronz și o mențiune pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan / FOTO: Facebook
Medalii de bronz și o mențiune pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan / FOTO: Facebook

Premiile au fost obținute la cea de-a 35-a ediție a competiției, care a avut loc în Astana, Kazahstan, în perioada 6-14 iulie 2024.



Publicitate

Ministerul Educației a anunțat pe Facebook, sâmbătă seară, 13 iulie, că elevii români din lotul național olimpic au obținut două medalii de bronz și o mențiune la Olimpiada Internațională de Biologie (IBO 2024), desfășurată în Kazahstan. Cei patru elevi sunt de la colegii naționale din Bacău, Câmpulung Moldovenesc, Târgu Jiu și Ploiești.

Echipele vor reveni acasă duminică.

Aceștia sunt elevii olimpici români:

Teodor Cârloanță, clasa a XII-a, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, medalie de bronzIoana-Noemi Munteanu, clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău, medalie de bronzIonuț Dumitru Adrian Găvănescu, clasa a XII-a, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, mențiuneMihai Manta, clasa a XII-a, „Colegiul Național „I. L. Caragiale”, Ploiești, diplomă de participare.

„Pregătirea lotului pentru nivelul înalt al competiției a inclus sesiuni intensive de studiu teoretic, lucrări practice și simulări de examene, sub îndrumarea cadrelor didactice de la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a Ministerului Educației”, mai scrie în postarea Ministerului, potrivit Edupedu.ro.

Potrivit organizatorilor, „proba teoretică de la IBO constă din două părți, fiecare dintre acestea având 50 de întrebări. Fiecare întrebare conține patru afirmații, fiecare dintre acestea trebuind să fie considerată adevărată sau falsă”.

Subiecte ale examenelor practice sunt biologia moleculară, biochimia, bioinformatica și anatomia și fiziologia animalelor, conform ibo2024.kz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel