Mesajul unui cadru didactic pentru părinți, în prag de 8 martie: „Profesorii NU au nevoie de zorzoane, nici de eșarfe, nici de cafele, ci să-ți aduci copilul în clasă zi de zi!”

Data actualizării: | Data publicării:
Mesajul unui cadru didactic pentru părinți, în prag de 8 martie: „Profesorii NU au nevoie de zorzoane, nici de eșarfe, nici de cafele, ci să-ți aduci copilul în clasa zi de zi!” / FOTO: freepik.com @syda_productions
Mesajul unui cadru didactic pentru părinți, în prag de 8 martie: „Profesorii NU au nevoie de zorzoane, nici de eșarfe, nici de cafele, ci să-ți aduci copilul în clasa zi de zi!” / FOTO: freepik.com @syda_productions

Ioana Chicet Macoveiciuc, cunoscută ca Prințesa Urbană, influencer și autoare de cărți pentru copii, a postat un mesaj pe care l-a primit de la o profesoară ce dorește să schimbe o mentalitate. 



„Am primit acest mesaj pentru voi de la o profesoară care vrea să schimbe o mentalitate”, a scris Prințesa Urbană pe blogul personal.

„Tare aș vrea să stiu de unde vine povestea asta cu plocoanele”

Într-un ton ce amesteca ironia cu întrebări retorice, profesoara a ridicat o întrebare care a stârnit reflexii: de unde provine această tradiție a „plocoanelor”? Ea a avansat ipoteza că acest obicei ar putea avea rădăcini în perioadele de război, foamete și sărăcie, sugerând că gesturile de genul acesta ar fi fost inițial mijloace de ajutor în momente de nevoie extremă. Profesoara a subliniat că, din punctul său de vedere, cadrele didactice nu au nevoie de astfel de daruri. 

„Ce bine că tocmai a trecut Crăciunul și vine 8 martie!

8 martie cu al său alai de eșarfe, brățări, seturi cu șampoane, creme și flori cu nemiluita.

Tare aș vrea să stiu de unde vine povestea asta cu plocoanele. Eu, sincer, mă gândesc că de pe vremea războiului, a foametei și a sărăciei.

Altfel, eu nu pot să-mi imaginez de ce un profesor ar avea nevoie de cele de mai sus. Bine, am auzit și povești de domeniul fantasticului. Cu mașini de spălat și inele de aur. Dar tind să cred că-s doar excepții.

Majoritatea părinților dingăie grupurile de Whatsapp zilele acestea pentru trei zorzoane și-un aranjament floral. Că acum nu mai merge c-o lalea și-un ghiocel. Toate trebuie să fie aranjamente de niște sute de lei.

Doamnelor și domnilor, am o veste!

Profesorii NU au nevoie de zorzoanele voastre, nici de eșarfe, nici de cafele sau de creme. Și în nici un caz de săpunuri cu lavandă și geluri de duș. E interpretabil un așa cadou ;). Deși majoritatea avem un salariu mediu pe economie, avem bani și de creme și de șampoane. Chiar mirosim decent”, a transmis profesoara.

„Am nevoie ca tu, părinte, să-ți aduci copilul în clasa zi de zi ca eu să îmi pot face treaba așa cum am învățat eu mai bine!”

Profesoara a subliniat că, în loc de cadouri materiale, are nevoie de sprijinul părinților în îndeplinirea sarcinilor sale didactice zilnice. În acest sens, a adus în discuție importanța prezenței regulate a copiilor în clasă și a susținerii lor în procesul de învățare.

Pentru a crea un mediu propice în care elevii să poată învăța și să se dezvolte, profesoara a insistat asupra necesității unei colaborări strânse între părinți și cadrele didactice. Ea a îndemnat la comunicare și înțelegere reciprocă, subliniind că succesul educațional al copiilor depinde de implicarea activă a ambelor părți.

„NU primesc atenții pentru că în primul rând nu de asemenea tip de atenții am eu, ca profesor, nevoie.

Am nevoie ca tu, părinte, să-ți aduci copilul în clasa zi de zi ca eu să îmi pot face treaba așa cum am învățat eu mai bine.

Am nevoie ca tu, părinte, să mă susții în îndeplinirea actului didactic. Și nu doar de 8 martie, ci zilnic.

Am nevoie de tine, părinte, să îi vorbești cu voioșie și blândețe despre mine și despre scoală. Daca el aude acasă de ”tâmpită aia de x materie” sau de ”să vezi ce mă duc eu să-i fac ăleia scandal”, degeaba îmi aduci zorzoane de 8 martie. Eu nu-mi mai pot face treaba.

Am nevoie de tine, părinte, să îți faci partea ta de treabă acasă. Să-l educi, să se poarte frumos în societate, implicit cu mine și cu alți profesori, dar și cu colegii.

Am nevoie de tine, părinte, să facem o echipă. Să comunicăm și să ne înțelegem pentru binele copilului tău, a mai scris profesoara în mesaj.

Mesajul integral în găsiți pe blogul Prințesei Urbane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel