Mii de elevi susțin mâine prima probă la Evaluarea Națională

Data publicării:
Lista liceelor unde niciun candidat nu a promovat examenul/ FOTO: freepik.com@ pressfoto
Lista liceelor unde niciun candidat nu a promovat examenul/ FOTO: freepik.com@ pressfoto

Peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși pentru a susține Evaluarea Națională, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă, transmis cu o zi înainte de a începe examenele.



Marți, 25 iunie, elevii de clasa a VIII-a dau proba scrisă la limba și literatura română. Accesul în sală al elevilor este permis între orele 8 – 8.30, mai spune Ministerul Educației.

Nu este permis accesul în sala de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile sau instrumente electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

“Peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.392 de unități de învățământ/centre de examen, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene”, anunță Ministerul Educației.

Prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a începe marți, 25 iunie, cu testarea cunoștințelor de limba și literatura română.

Următoarea probă (matematică) va avea loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă este programată vineri, 28 iunie.

Citește și Sfaturi prețioase înainte de examenul de Bacalaureat. Profesor Ionela Aionesă: „Nu amâna sarcina grea, începe mereu cu ce e mai greu”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel