Milenialii schimbă regulile „jocului” în parenting! Modurile în care părinții „rup ciclul” și le predau copiilor lecții de viață pe care nu le-au primit niciodată

Data actualizării: | Data publicării:
Milenialii schimbă regulile jocului în parenting! Modurile în care părinții „rup ciclul” și le predau copiilor lecții de viață pe care nu le-au primit niciodată / FOTO: freepik.com @bodysport
Milenialii schimbă regulile jocului în parenting! Modurile în care părinții „rup ciclul” și le predau copiilor lecții de viață pe care nu le-au primit niciodată / FOTO: freepik.com @bodysport

Părinții mileniali (n.r. - Generația Y, cei născuți între 1981 și 1996) au dezvăluit cele 10 lecții pe care le predau copiilor lor ca să „rupă ciclul”.



Milenialii schimbă regulile jocului în parenting. De la popularizarea unor stiluri parentale noi, care i-au făcut pe mulți să creadă că abordarea lor față de creșterea copiilor este „mai bună” decât a generațiilor anterioare, până la deschiderea mai mare în ceea ce privește realitățile parentale, pentru a ușura povara mentală a vieții de familie haotice, este clar că abordarea lor este diferită de cea a generațiilor precedente.

Aspectul a fost evidențiat într-o postare recentă pe Instagram de către psihologii și experții în educație și postpartum, Caitlin Slavens și Chelsea Bodie, informează goodto.com. Ei și-au întrebat urmăritorii mileniali despre lecțiile pe care le predau copiilor lor, lecții pe care nu le-au primit ei înșiși în copilărie.

În postare, au fost împărtășite lecțiile pe care le transmit propriilor copii, în calitate de părinți mileniali.

SURSA FOTO: freepik.com @bedya

E în regulă să plângi

Sănătatea mintală este la fel de importantă ca și sănătatea fizică. Este în regulă dacă nu toată lumea te place sau este prietenă cu tine.

„Nu trebuie să apreciezi sau să fii prieten cu toată lumea”, a spus expertul. „Mi-aș fi dorit să-mi spună cineva că e în regulă dacă nu plac tuturor.”

Merită să fie tratați cu bunătate și respect.

Nu trebuie să termine toată mâncarea din farfurie. „Acest lucru îi ajută să-și recunoască semnalele interne legate de foame și sațietate”, a explicat expertul.

E în regulă să plângi. Nu înseamnă că ești slab.

Citește și Milenialii dezvăluie 10 lucruri pe care le-au urât când erau copii, dar le iubesc acum, când sunt adulți

Dorința părinților de a „rupe ciclul”

O temă comună în toate comentariile a fost dorința părinților de a „rupe ciclul” și de a lăsa în urmă comportamentele nesănătoase și inutile pe care propriii părinți ai Generației Y le-au afișat în copilărie. Mulți au vrut să ofere ce le-a lipsit în copilărie, asigurându-se că propriii lor copii nu vor fi afectați de aceleași lucruri.

Toată lumea greșește. Un părinte a reflectat asupra comentariilor, explicând: „Cineva poate face o greșeală, o alegere proastă, poate avea o zi proastă și totuși să fie o persoană bună. Și TU poți face o greșeală, o alegere proastă, poți avea o zi proastă și să fii totuși o persoană bună.”

Autonomia corporală. „Nu trebuie niciodată să îmbrățișeze sau să sărute pe cineva dacă nu se simt confortabil sau nu vor”, a spus un alt părinte.

SURSA FOTO: freepik.com @Shaiith

Părinții nu sunt perfecți

Perfecțiunea nu este o așteptare sau o realitate. Un alt părinte a împărtășit un sfat ingenios, de care ne vom aminti mereu: „Nu trebuie să fii EXCELENT la majoritatea lucrurilor. Majoritatea oamenilor sunt mediocri la multe lucruri și este absolut în regulă să găsești fericirea în asta.”

Toate sentimentele sunt valabile și binevenite. „Îi învăț că trebuie să treacă prin [sentimentele lor] pentru a le elibera. Nu este sănătos să ții sentimentele în tine, mai ales pe cele de furie și tristețe”, a împărtășit sincer un părinte. „Și îi învăț că îi iubesc orice ar fi. Că sunt buni așa cum sunt și nicio altă persoană nu poate schimba asta.”

Părinții nu sunt perfecți. „Învățăm și noi”, a comentat un alt părinte. „Ne cerem scuze când greșim.”

Vezi și Lista generațiilor: Caracteristicile și provocările unice ale fiecăreia. Unii experți susțin că ACEASTA este cea mai educată din toate timpurile!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel