Ministerul Educației dintr-un stat NATO, decizie fără precedent: În anul școlar viitor, toți elevii de clasa a VIII-a vor fi învățați să tragă cu arma

Data publicării:
Ministerul Educației dintr-un stat NATO, decizie fără precedent: În anul școlar viitor, toți elevii de clasa a VIII-a vor fi învățați să tragă cu arma / FOTO: freepik.com @freepik
Ministerul Educației dintr-un stat NATO, decizie fără precedent: În anul școlar viitor, toți elevii de clasa a VIII-a vor fi învățați să tragă cu arma / FOTO: freepik.com @freepik

Decizie fără precedent într-un stat NATO!



În Polonia, companiile de stat, cum ar fi Oficiul Poștal și compania de gaze, investesc în formarea militară a mii de angajați. Aceștia beneficiază de antrenamente de tragere și instruire paramilitară anuală.

În plus, din anul școlar următor, toți elevii de clasa a VIII-a vor trebui să învețe să tragă cu arma, potrivit Știrile PRO TV.

Elevii trebuie să participe la cel puțin o sesiune de tragere cu arme cu aer comprimat

În urma izbucnirii conflictului din Ucraina, guvernul polonez anterior a impus introducerea unor cursuri obligatorii în școlile publice.

Aceste cursuri includ învățarea asamblării și demontării armelor, primul ajutor și tehnici de supraviețuire în caz de conflict.

De asemenea, elevii trebuie să participe la cel puțin o sesiune de tragere cu arme cu aer comprimat.

Perioada de tranziție de doi ani pentru implementarea acestui program se încheie în septembrie, dar Ministerul Educației raportează că o treime dintre școli nu dispun încă de facilități adecvate pentru aceste activități.

În același timp, numărul insuficient de centre de instruire și cluburi de tir nu poate face față cererii crescute din ultimii doi ani.

Cursuri de mânuire a armelor și supraviețuire

Pe lângă aceste măsuri, 4.700 de angajați ai companiei de stat PGNiG și alți 1.000 de la Poșta Poloniei beneficiază anual de instruire paramilitară, care include pregătire în securitate cibernetică și utilizarea armelor de foc.

Alte instituții, precum Departamentul Silvic, oferă angajaților cursuri de mânuire a armelor și supraviețuire, în schimbul unor beneficii suplimentare.

De asemenea, Forțele de Apărare Teritorială Poloneze (WOT), un corp de voluntari și rezerviști, au crescut de la 32.000 de membri în 2022 la aproape 50.000. În ultimele două ani, numărul cererilor de încorporare a crescut de șapte ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel