„Miracolul de 10 minute”. Trucul unui terapeut pentru a-l face pe copilul tău să te asculte, fără să ridici vocea

Data publicării:
„Miracolul de 10 minute”. Trucul unui terapeut pentru a-l face pe copilul tău să te asculte, fără să ridici vocea / FOTO: freepik.com @EyeEm
„Miracolul de 10 minute”. Trucul unui terapeut pentru a-l face pe copilul tău să te asculte, fără să ridici vocea / FOTO: freepik.com @EyeEm

Ce-ar fi dacă „miracolul de 10 minute” ar putea fi soluția pentru a reduce momentele de criză cu copiii tăi? Aceasta este, cel puțin, teoria susținută de doi specialiști renumiți în domeniu. 



Fiecare părinte a ajuns să ridice vocea la copilul său atunci când nu ascultă, dar există o soluție eficientă pentru a reduce aceste momente tensionate.

Într-un articol publicat în Parade, Kristin Gallant, antrenor pentru părinți, și Deena Margolin, terapeut de familie, abordeză această problemă frecvent întâlnită.

Cei doi experți, care administrează contul de Instagram Big Little Feelings, cu peste 3,5 milioane de urmăritori, dezvăluie trucul pe care îl folosesc pentru a atrage atenția unui copil, fără a țipa.

„Știm că țipetele nu ajută neapărat copiii să învețe, deoarece reacțiile intense și puternice din partea noastră îi pun într-o stare de amenințare.

În acest mod, creierul lor intră într-o stare de supraviețuire, ceea ce face imposibil ca aceștia să învețe atunci când se simt amenințați, nervoși sau speriați”, explică Deena Margolin, înainte de a dezvălui miracolul care poate schimba abordarea părinților.

CITEȘTE ȘI Teodora Mețiu, mesaj pentru părinții care își critică și ceartă copiii: „Păi, dacă tu vrei miere de la albine, de ce dărâmi stupul?” / VIDEO

Ce este „miracolul de 10 minute”?

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Cei doi specialiști dezvăluie că această tehnică miraculoasă constă în „petrecerea unui timp special unu-la-unu cu copilul tău, într-o manieră proactivă, pentru a-i umple rezervorul de atenție pozitivă, astfel încât să nu fie nevoie să recurgă la comportamente nedorite pentru a-ți atrage atenția”.

Prin urmare, Kristin Gallant și Deena Margolin recomandă părinților să petreacă aproximativ zece minute în fiecare zi cu copilul lor.

„Fără telefon, fără frați. Nu îl corectăm și nu îl ghidăm. Îl lăsăm să aleagă o activitate și suntem doar alături de el. Atât. Ne jucăm”, explică terapeutul de familie, care promite că această tehnică va contribui la reducerea momentelor de criză din casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





pixel