Modul magic de a ști dacă ești îndrăgostită, conform psihologiei

Data actualizării: | Data publicării:
Modul magic de a ști dacă ești îndrăgostită, conform psihologiei / FOTO: freepik.com@ drobotdean
Modul magic de a ști dacă ești îndrăgostită, conform psihologiei / FOTO: freepik.com@ drobotdean

Ai cunoscut recent pe cineva nou, iar de atunci totul a fost numai fluturi și curcubee. Swoon! Dar sunt sentimentele magice pe care le trăiești pentru această persoană dragoste adevărată?



Uneori, inimile noastre se pun în mișcare și nu ne lasă creierul să le ajungă din urmă. Așadar, de unde știi sigur că este vorba de dragoste adevărată sau dacă te îndrăgostești doar de sentimentele de iubire și de experiențele romantice pe care ți le oferă acest tip nou?

Cu alte cuvinte, ești atât de hotărâtă să îl găsești pe „alesul” și atât de prinsă în fanteziile tale romantice încât refuzi să vezi noua ta relație?

Citește și Iată cele mai bune seriale romantice pe care trebuie să le vezi!

Iată modul magic de a ști dacă ești cu adevărat îndrăgostită, conform psihologiei:

Înțelege diferența dintre dragoste și fantezie

Sursa foto: freepik.com@fijulanam468

Expertul YourTango Louann Schwager Tung explică diferența dintre a te îndrăgosti de fantezia romanțată a iubirii acestei persoane, spre deosebire de persoana reală cu care ești.

Ce înseamnă mai exact acest lucru? Înseamnă că, în loc să vezi persoana din fața ta așa cum este ea, vezi cine vrei tu să fie, după cum sugerează un studiu publicat de Frontiers in Psychology.

Realizează că așteptările sunt primul dușman al iubirii

Îți creezi în cap o fantezie despre cum este și cum se simte dragostea și folosești această persoană nouă ca personaj care îți împlinește această fantezie. „Așteptările sunt primul dușman al iubirii”, explică Louann.

Cercetările din Review of General Psychology ajută la demonstrarea faptului că, dacă dragostea ta este reală, vei putea să accepți persoana cu care ești pe deplin, chiar dacă nu se ridică întotdeauna la nivelul așteptărilor tale fanteziste.

Îi vei vedea defectele și lucrurile care te enervează la el. Îi vei înțelege slăbiciunile - și le vei accepta.

Vedeți persoana în întregime

Așadar, dacă reușești să vezi întreaga persoană din fața ta - inclusiv speranțele și visele sale, nevoile și dorințele și, da, chiar și lucrurile care nu-ți plac la el - atunci sentimentele tale au șansa de a se transforma în dragoste adevărată.

Dacă nu, s-ar putea să existe o oarecare deconectare între ceea ce aștepți de la partenerul tău și ceea ce primești.

Dacă construiești o fantezie în capul tău, nu-ți poți da seama dacă relația ta se îndreaptă spre ceva, după cum susțin cercetările din The Journal of Personality and Social Psychology.

Cum vei ști vreodată dacă ți-ai găsit „alesul” dacă nu ești capabil să vezi imaginea de ansamblu a persoanei cu care te întâlnești?

Acordați atenție cuvintelor și acțiunilor lor

Pretind că sunt Făt-Frumos în timp ce se comportă ca un gunoi? Persoanele aflate în această situație ignoră adesea ceea ce spune sau face partenerul lor pentru a-l păstra ca dublură a idealului de relație frumoasă pe care și l-au construit în minte.

Dar, procedând astfel, nu creează o relație durabilă, plină de iubire, construită pe o bază de solidaritate, înțelegere și încredere. Mai devreme sau mai târziu, defectele și incompatibilitățile lui vor face ca relația să se destrame.

Sigur, un fel de dragoste de basm este frumos în visele tale cu ochii deschiși. Dar, în realitate, nu este materialul din care sunt făcute relațiile reale, funcționale. Dacă vă îngrijorează dacă iubirea voastră este fantezie sau realitate, căutați semnele revelatoare care dovedesc că ceea ce simțiți este real.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





pixel