Motive pentru care copilul tău ar trebui să învețe limba franceză. Îi ajută, în special, la ASTA

Data actualizării: | Data publicării:
Motive pentru care copilul tău ar trebui să învețe limba franceză. În ajută, în special, la ASTA / FOTO: freepik.com@EmilyStock
Motive pentru care copilul tău ar trebui să învețe limba franceză. În ajută, în special, la ASTA / FOTO: freepik.com@EmilyStock

Copiii mici învață limbi noi mai repede decât adulții. Cu toate acestea, mulți părinți nu sunt siguri ce alte limbi noi ar trebui să învețe cei mici. Învățarea limbii franceze este o alegere excelentă din multe motive.



Numărul de oameni din întreaga lume care vorbesc limba franceză este în creștere, în mare parte datorită creșterii în țările africane.
Oportunitățile pentru vorbitorii de franceză sunt în creștere, dar oferta nu ține pasul cu cererea.

Veți găsi influențe franceze în culturile de pe tot globul în domeniile afacerilor, artei și călătoriilor.

Când auzi oamenii vorbind despre valoarea vorbirii unei limbi străine, de obicei asculți cum vorbesc despre limbi precum spaniolă, japoneză sau chineză mandarină. 

Citește și „De ce să învețe un copil o limbă străină?”

Cu toate acestea, și franceza poate fi la fel de  mai valoros decât alte limbi în anumite privințe. Indiferent dacă ești copil sau adult, iată cinci motive bune pentru a învăța limba franceză ca a doua limbă.

Franceza este peste tot

Sursa foto: Freepik.com@freepik

Franceza este a șasea cea mai vorbită limbă la nivel mondial, dar s-ar putea să nu spună întreaga poveste despre semnificația ei ca limbă străină. Franceza este o limbă activă, vibrantă și în creștere pe tot globul și nu dă semne de încetinire.

Franceza este limba oficială a 29 de țări de pe cinci continente. Nu se limitează la țările europene sau cele din America de Nord.

Peste 270 de milioane de oameni din întreaga lume vorbesc franceza, fie ca limbă maternă, fie ca a doua limbă.

Franceza este una dintre cele șase limbi oficiale ale Națiunilor Unite.

Vezi și „7 lucruri pe care le poți învăța din serialul „Emily la Paris” atunci când te muți într-o altă țară și nu știi limba”

Experții cred că, până în 2025, numărul vorbitorilor de franceză va depăși numărul vorbitorilor de germană, pentru a face din franceză cea mai vorbită limbă din întreaga Uniune Europeană.

Un articol recent din Forbes a sugerat că limba franceză ar putea deveni și mai proeminentă decât engleza în întreaga lume, pe baza tendințelor actuale ale populației. Este una dintre limbile cu cea mai rapidă creștere din lume.

Organizația Internațională a Țărilor de Limbă Franceză include 84 de națiuni.

Franceza facilitează călătoriile

Sursa foto: freepik.com@freepik

Când copiii dobândesc abilități de limba franceză la o vârstă fragedă, oportunitățile disponibile pentru ei în întreaga lume sunt aproape nesfârșite.

Fie că vor călători pentru un loc de muncă sau doar pentru distracție, oamenii care vorbesc fluent franceză pot comunica și se pot distra în locuri fabuloase precum Paris, Quebec și Elveția, pentru a numi doar câteva.

Franceza servește și ca un punct comun excelent atunci când călătoriți. De exemplu, să presupunem că întâlnești pe cineva într-o călătorie care vorbește în principal spaniolă și franceză ca a doua limbă. Vorbești engleza cu franceza ca a doua limbă. Deși nu împărtășiți o limbă principală, puteți comunica, chiar și în țările în care franceza nu este limba oficială.

În timp ce limba franceză este asociată în mod obișnuit cu țările din Uniunea Europeană, ea proliferează în alte țări. În special pe continentul african, franceza este limba predominantă a afacerilor în unele regiuni.

Numărul de persoane care vorbesc limba franceză este în plină expansiune în Africa, care are acum unele dintre populațiile cu cea mai rapidă creștere care vorbesc fluent limba franceză.

Franceza deschide noi oportunități de învățare

Sursa foto: freepik.com@travnikovstudio

Prin contribuțiile sale la istorie, artă, muzică și multe altele, Franța a influențat foarte mult restul lumii. Oamenii care vorbesc limba franceză pot recunoaște și se pot conecta mai ușor la această influență.

De exemplu, o persoană multilingvă care vorbește franceză poate citi și înțelege mass-media de știri din țările vorbitoare de limbă franceză, publicațiile online sau emisiunile de televiziune. Perspectiva de a afla despre evenimentele actuale din țările vorbitoare de limbă franceză din sursele lor media locale este mult diferită de a învăța despre ele traduse într-un vocabular englez.

Dacă copilul tău este interesat de artă, învățarea francezei ca a doua limbă este incredibil de benefică. Pe lângă mulți mari scriitori francezi, cultura franceză devoră literatura străină mult mai mult decât țările de limbă engleză.

Poți citi și „Ziua mondială a limbii portugheze. Care sunt beneficiile învățării unei limbi străine în copilărie”

BBC raportează că de aproximativ nouă ori mai multă literatură străină este disponibilă în Franța decât în ​​țările vorbitoare de limbă engleză. În lumea artelor vizuale, Festivalul de Film de la Cannes, poate cel mai faimos eveniment anual de acest gen, atrage filme din întreaga lume, potrivit IsDenver.

Franța găzduiește, de asemenea, muzee de renume mondial, cum ar fi Luvru.

. Vizitarea acestor locații emblematice este mai plăcută atunci când vorbiți limba oficială și nu trebuie să vă bazați pe traduceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie





pixel