Motivele pentru care bebelușul tău cere mai mult lapte în timpul verii

Data publicării:
Motivele pentru care bebelușul tău cere mai mult lapte în timpul verii / FOTO: freepik.com
Motivele pentru care bebelușul tău cere mai mult lapte în timpul verii / FOTO: freepik.com

Bebelușii care se hrănesc la sân tind să ceară mâncare mai des vara.



Bebelușii tind să ceară să fie alăptați mai des vara, dar alăptările sunt mai scurte. Prin urmare, una dintre cele mai frecvente preocupări ale mamelor în această perioadă a anului este dacă micuțul lor se hrănește suficient sau nu, deoarece se simte că nu primește suficient, mai ales în timpul valurilor de căldură.

Cu toate acestea, „mamele nu ar trebui să-și facă griji cu privire la hrănirile mai scurte, deoarece acestea vor fi mai frecvente decât de obicei. Ei nu se subalimentează, ci mai degrabă se hidratează mai mult”, asigurăr Marta Santana, moașă la Spitalul Vithas Las Palmas.

De ce cer bebelușii mai multe alăptări în timpul verii?

Creșterea numărului de alăptări în timpul verii, când temperaturile cresc atât de mult, se datorează faptului că laptele matern nu este uniform, după cum subliniază Santana. „În timpul unei hrăniri, există o succesiune de „densități” diferite, cea mai apoasă fiind prima și cea mai densă ultima”. Această calitate, care explică intervalul mare de timp pe care îl poate dura o alăptare, explică și schimbarea pe care bebelușul pare să o experimenteze în alăptare în timpul verii.

Iar răspunsul este cât se poate de simplu: „atunci când ne este cald, ne este mai sete și probabil ne este mai puțin foame. Ei bine, la fel este și în cazul bebelușilor, le este mai sete, așa că sug mai des la sân, dar pentru alăptări mai scurte, deoarece au nevoie de acel lapte mai apos pentru a combate căldura”, spune moașa.

Cu alte cuvinte, ei trebuie să bea mai des prima „parte” a laptelui, care este cea care îi hidratează cel mai mult și, prin urmare, le potolește setea. Acest lucru nu înseamnă că nu se hrănesc suficient, ci că nevoia lor de hidratare este mai mare decât nevoia lor de nutrienți. „În orice caz, există câteva semne care arată că bebelușul se hrănește suficient, cum ar fi faptul că bebelușul nu pierde în greutate, este fericit și nu iritabil după hrănire, face caca și urinează relativ frecvent”. 

Putem să le dăm apă bebelușilor noștri pentru a-i hidrata mai mult?

Având în vedere îndoielile pe care le generează de obicei alăptarea la multe mame, mai ales până când aceasta este stabilită cu succes, nu este surprinzător faptul că unele mame se întreabă dacă este potrivit să îi dea apă micuțului lor odată cu creșterea excesivă a temperaturilor tipice verii. Dar moașa de la Vithas Las Palmas oferă un răspuns clar: „laptele matern sau laptele formulă este suficient pentru a hidrata bebelușii în primele luni de viață”.

Prin urmare, nu numai că nu este necesar să dăm apă bebelușului pentru a-l hidrata, dar nici nu ar trebui să facem acest lucru înainte ca bebelușul să împlinească șase luni. De atunci încolo, se poate adăuga apă deoarece „acesta este momentul în care bebelușul este pregătit să înceapă să încorporeze alimente complementare în dieta sa”.

Între 4 și 6 luni, stomacul copilului este pregătit să primească alte tipuri de alimente și lichide (doar apă, deoarece sucurile și laptele de vacă, de exemplu, nu pot fi introduse înainte de vârsta de un an).

De asemenea, trebuie să observăm că copilul nostru a atins alte etape de dezvoltare care, la prima vedere, par să nu aibă nicio legătură cu alimentația, cum ar fi capacitatea de a sta în picioare. Acest lucru îi va permite însă să înghită corect alimentele fără riscul de a se sufoca.

Astfel, la vârsta de șase luni, le putem da bebelușilor apă vara, „deși hrana lor principală rămâne laptele, fie că este lapte matern sau formulă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel