Mulți dintre cei din generația Z nu știu să semneze numele lor: au uitat să scrie de mână

Data publicării:
Mulți dintre cei din generația Z nu știu să semneze numele lor au uitat să scrie de mână / FOTO: freepik.com@freepik
Mulți dintre cei din generația Z nu știu să semneze numele lor au uitat să scrie de mână / FOTO: freepik.com@freepik

Într-o perioadă în care tehnologia este atât de prezentă în comunicarea și în activitățile noastre zilnice, scrisul de mână pare să fi devenit un meșteșug uitat, mai ales pentru generația Z (cei născuți între 1997 și 2012).



Această generație, născută într-o perioadă în care dispozitivele digitale sunt omniprezente, este mai puțin familiarizată cu scrisul de mână decât generațiile anterioare.

De fapt, unul dintre cele mai evidente aspecte ale acestei realități este că mulți tineri din această generație nu știu să semneze numele lor sau, cel puțin, nu o fac cu o semnătură fluentă și recognoscibilă, așa cum se făcea în trecut.

Sursa foto: freepik.com@freepik

Citește și Copii: Importanța scrisului de mână în dezvoltarea educațională a copiilor

Alegeri în SUA: mii de buletine de vot ale tinerilor au fost respinse din acest motiv

Acest fenomen a ajuns în atenție în situații care necesită autenticitate, cum ar fi votul prin corespondență în Statele Unite la ultimele alegeri.

Astfel, mii de buletine de vot ale tinerilor au fost respinse din cauza faptului că semnăturile nu corespundeau cu cele din baze de date.

Mai exact, peste 13.000 de voturi prin corespondență din cele două județe cele mai populate din Nevada, Clark și Washoe, au fost respinse, parțial din cauza semnăturilor tinerilor alegători, a raportat The New York Times.

Vezi și Incredibilele beneficii ale scrisului de mână: Copiii trebuie să folosească mai mult stiloul și mai puțin tastatura

Acest lucru se datorează în parte faptului că, pentru mulți tineri, semnătura cu care s-au înregistrat prin tablete digitale nu se potrivește cu puținele ori în care o reproduc manual.

Astfel, semnăturile folosite de tineri în documentele oficiale sau în procesele digitale nu au același stil cu semnăturile lor rare, scrise de mână, ceea ce a dus la o discrepanță ce a pus sub semnul întrebării validitatea votului.

Acest lucru a dus la întrebarea legată de un act atât de simplu precum semnătura: de ce tinerii din Generația Z nu au o semnătură stabilită?

Răspunsul este mai simplu decât pare: aproape că nu scriu de mână.

Generația Z: o generație a ecranelor și tastaturilor

Sursa foto: freepik.com@katemangostar

Generația Z s-a născut, așa cum se spune, cu un telefon inteligent sub braț și a crescut având tablete și computere la îndemână.

Încă de când erau copii, temele lor, distracția și chiar relațiile personale s-au desfășurat în mare parte prin intermediul ecranelor.

Munca pe care înainte o făceau de mână, precum notițele din clasă, acum se face pe dispozitive (sau chiar cărțile și materialele folosite provin de pe ecrane), iar adesea chiar caligrafia este predată ca o abilitate secundară, acordându-se prioritate tastării, potrivit BebeyMas.

Astfel, scrisul de mână a devenit o activitate ocazională, rezervată pentru situații specifice, cum ar fi semnarea unui document important sau completarea unui formular pe hârtie.

Aceasta aduce cu sine o problemă: mulți tineri pur și simplu nu au o semnătură care să fie stabilă și coerentă.

Semnătura, care în trecut era un semn distinctiv unic și irepetabil, și-a pierdut relevanța în rândul Generației Z.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel