Înapoi la școală! Sfaturi pentru a face față celui mai scump început de an școlar de până acum

Data publicării:
Înapoi la școală! Sfaturi pentru a face față celui mai scump început de an școlar de până acum. FOTO: freepik.com @davit85
Înapoi la școală! Sfaturi pentru a face față celui mai scump început de an școlar de până acum. FOTO: freepik.com @davit85

Începutul anului școlar 2023-2024 aduce vești mai puțin îmbucurătoare pentru familii, deoarece, conform unui studiu, se anunță că acest început de școală va fi cel mai costisitor înregistrat până acum.



Javier Fano, directorul Băncii Mediolanum din Zona Levante, Spania, sfătuiește ca părinții să adopte o planificare financiară bine gândită, luând în considerare resursele disponibile și capacitatea de economisire. Chiar dacă ar fi trebuit să înceapă economisirea din timp pentru această reîntoarcere la școală în anul 2023-2024, Fano recomandă că în cazul în care este necesară finanțare suplimentară, precum un împrumut personal de consum, primul pas să fie cuantificarea tuturor cheltuielilor pentru a înțelege efortul financiar real și apoi să se caute soluții potrivite.

Citește și „Școala este scumpă!” Începutul de an școlar vine la pachet cu un efort financiar considerabil: Cât cheltuie părinții pentru rechizite și ghiozdane?

„Întoarcerea la școală este o cheltuială recurentă”

Unul dintre principalele dezavantaje ale acestei reveniri la școală este că vine la scurt timp după vacanța de vară și înainte de sărbătorile de Crăciun. În acest sens, o planificare financiară adecvată este esențială pentru a evita surprizele neplăcute. Fano subliniază că cuantificarea tuturor cheltuielilor la începutul anului poate permite stabilirea unui plan de economii care să fie distribuit pe parcursul întregului an. Totuși, el avertizează că este important să se aibă o rezervă financiară pentru a putea gestiona cheltuielile neprevăzute.

„Întoarcerea la școală este o cheltuială recurentă în toate cazurile, indiferent de situația economică”, afirmă Fano. Pentru fiecare familie, în funcție de posibilități și resurse, este important să stabilească un plan de economii clar, luând în considerare resursele disponibile.

De asemenea, adoptarea strategiilor de investiții pe termen lung poate ajuta la gestionarea mai eficientă a cheltuielilor pentru întoarcerea la școală, dar și pentru sărbători precum Crăciunul sau cheltuielile din ianuarie pentru anul următor. Pentru a asigura succesul acestei planificări financiare, Fano subliniază că sprijinul unui consultant financiar poate fi extrem de util pentru atingerea obiectivelor pe termen scurt, cum ar fi cheltuielile ocazionale, dar și pe termen mediu și lung, precum costurile studiilor copiilor sau pregătirea pentru pensie.

Vezi și „Nu-mi mai suport copiii”, realitatea multor părinți după vacanța de vară. Un psiholog explică cum să faci față situației

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: an scolar cheltuieli copii parinti scoala




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel