Noi performanțe obținute de elevii români la Olimpiada Europeană de Fizică 2024

Data publicării:
Noi performanțe obținute de elevii români la Olimpiada Europeană de Fizică 2024 / FOTO: Facebook@Delia Davidescu
Noi performanțe obținute de elevii români la Olimpiada Europeană de Fizică 2024 / FOTO: Facebook@Delia Davidescu

Elevii români au obținut patru medalii de aur și una de bronz la Olimpiada Europeană de Fizică (EuPhO) 2024, desfășurată în Georgia, care se încheie vineri, 19 iulie. 



 Toți cei cinci elevi care formează lotul olimpic sunt de la același liceu privat din București, după cum transmite Ministerul Educației.

„România a participat cu o echipă completă formată din 5 elevi și 2 lideri, iar rezultatele obținute de elevii români au fost de excepție, punând din nou România în vârful clasamentului internațional”, scrie instituția într-o postare pe Facebook.

Este vorba de a VIII-a ediție a Olimpiadei Europene de Fizică (EuPhO), începută pe 15 iulie la Kutaisi, Georgia. „La această ediție au participat elevi din 54 de țări, atât din țări europene, cât și din alte zone geografice ale lumii”, potrivit Edupedu.ro.

Concurenții români sunt toți elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB).

Rezultatele lor sunt următoarele:

Felix Tudose – medalie de aurAlexandru Momoiu – medalie de aurIonuț Stan – medalie de aurAndrei Dragomir – medalie de aurAlexandru Mirică – medalie de bronz

Felix Tudose a obținut și cel mai bun rezultat la proba teoretică și la proba experimentală, „fiind astfel campionul absolut al competiției”, precizează Ministerul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel