Noul nume de fată popular în Spania și sună frumos în orice limbă

Data publicării:
Noul nume de fată popular în Spania și sună frumos în orice limbă / FOTO: freepik.com@prostooleh
Noul nume de fată popular în Spania și sună frumos în orice limbă / FOTO: freepik.com@prostooleh

Atunci când căutăm un nume pentru copilul nostru, luăm de obicei în considerare mai multe lucruri, de la semnificație până la originea sau rădăcinile sale. 



Numele de origine greacă sunt una dintre cele mai populare alegeri pentru familii, deoarece chiar dacă sunt vechi, nu sună demodat.

Și aceasta este exact originea unui nume de fată care triumfă în prezent în Spania. Acest nume scurt era abia auzit în urmă cu un deceniu, dar puțin câte puțin a câștigat popularitate - și totul pare să indice că această tendință va continua.

Este vorba despre Chloe, unul dintre cele mai populare nume din zilele noastre, nu numai în Spania, ci și în țări precum Canada, Italia și Franța, unde a fost unul dintre cele mai populare nume timp de câteva decenii datorită romanului „L'Ecum des jours”, în care eroina poartă acest nume.

Faptul că este unul dintre cele mai populare nume în atât de multe țări, inclusiv în țara sa de origine, este, de asemenea, un indicator al faptului că este un nume care sună bine în orice limbă.

Chloe este un nume scurt de origine greacă, care vine de la Khloē și înseamnă „iarbă” sau „lăstari verzi”. Variantele sale mai includ Chloë, Chloé, Cloe sau Cloi.

Conform celor mai recente cifre, în Spania există 12.906 fete pe nume Chloe, cu o vârstă medie de 5,7 ani.

Un indicator al faptului că numele este la modă este creșterea progresivă a numărului de fete născute cu acest nume. În anii 2000 s-au născut 643 de fete cu numele Chloe, în anii 2010 7.959 și până în prezent în anii 2020 (până la 1/1/2023) s-au născut 4.110 fete.

Varianta sa Cloe a devenit, de asemenea, o preferată: 648 de fete s-au născut în anii 2000, 3.140 în anii 2010 și 1.039 de fete s-au născut până în prezent în anii 2020 (până la 1/1/2023).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel