Nu fumați niciodată în fața copiilor: iată de ce

Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Captura video Youtube
Foto: Captura video Youtube

Fumatul în fața copiilor le pune sănătatea în pericol. În acest articol vă explicăm de ce.



Majoritatea fumătorilor sunt conștienți de prejudiciile pe care le provoacă sănătății lor și știu că și alții pot fi afectați de fumatul pasiv,  ca în cazul copiilor. Din acest motiv, în acest articol vom evalua consecințele fumatului în fața copiilor.

Fumatul este periculos, mai ales pentru copii. Cel mai bun mod de a-ți proteja pe cei dragi este să te lași de fumat. Chiar dacă nu ai voința să o faci, ar trebui măcar să te asiguri că ai o casă și o mașină fără fum.

Trebuie avut în vedere faptul că, atunci când copiii văd adulții fumând, ei nu evaluează gravitatea riscurilor asociate acestei activități. Din acest motiv, responsabilitatea de a fuma în fața lor și de a lua măsurile de precauție adecvate revine întotdeauna asupra ta.

De asemenea, cercetările confirmă că  expunerea la fumatul pasiv provoacă multiple boli la copii,  inclusiv astmul și pneumonia. Acest fapt duce, drept consecință, la mii de internări care ar fi putut fi evitate. În plus, acest lucru arată că, spre deosebire de ceea ce cred mulți părinți, fumatul în fața copiilor are un impact real asupra sănătății acestora.

Consecințele fumatului în fața copiilor

Impactul fumatului asupra sănătății  poate afecta diferit membrii familiei, în funcție de vârsta și starea lor. În cazul copiilor, este ceva mai particular.

De fapt, Organizația Mondială a Sănătății afirmă că milioane de copii respiră zilnic aer contaminat de fumul de țigară. În plus, acest organism consideră că fumatul pasiv provoacă boli cardiovasculare și respiratorii grave.

2. Fotografie... (pexels-pixabay-70088_92122200.jpg)

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Desigur,  fumul de țigară conține peste 4.000 de substanțe chimice. Dintre acestea, cea mai cunoscută este nicotina, dar există și produse toxice precum monoxidul de carbon, iritanții și peste cincizeci de substanțe cancerigene.

Cum să protejăm copiii de fumul de țigări?

Singura modalitate de a proteja copiii de efectele negative ale tutunului este de a menține mediul fără fumat. Fără îndoială, cel mai bun mod de a face acest lucru este să renunți complet la fumat, ceea ce are un beneficiu semnificativ și pentru tine.

Următoarele sunt câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a proteja copiii de fumatul de țigări.

-Nu fumați în spații închise.

-Roagă pe oricine vine să te viziteze să nu fumeze în casă.

-Nu fumați în mașină  și nu lăsați pe altcineva să facă acest lucru.

-Țineți copiii departe de locurile publice  unde este concentrat fumul.

Recomandare

Singura modalitate de a-l apăra pe copil de efectele fumatului secundar sau pasiv este de a fuma afară, într-un spațiu deschis, departe de copil. Cel mai bine pentru sănătatea tuturor este, desigur, să renunți la fumat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate





DC Media Group Audience
pixel