Nu înfășurați copiii cu prosopul la piscină: Pericolul din spatele acestui obicei (VIDEO)

Data publicării:
Fotografie de la Edneil Jocusol/ Pexels
Fotografie de la Edneil Jocusol/ Pexels

Sunt gesturi zilnice pe care fiecare dintre noi le face mecanic și aproape fără să ne gândim la ele.



Acțiunile pe care le repetăm ​​în fiecare zi și pe care nici nu le mai observăm, sunt atât de inerente vieții noastre. Există totuși detalii la care ar trebui să fim atenți pentru a desfășura acțiuni în deplină siguranță. 

De exemplu: care este primul lucru pe care îl faci când copilul tău iese din piscină după un antrenament, sau după ce te joci în apă sau când mergi la plajă? Majoritatea ar putea răspunde: îl acoperim cu un prosop ca să nu se răcească. Corect, dar ai grijă cum faci acest lucru! Protagonistul acestei povești a explicat de ce.

Nikki Scarnati, un excelent instructor de înot din SUA, a decis să se filmeze într-un scurt clip pentru a explica ceva foarte important. Mesajul se adresează tuturor adulților care însoțesc copiii la piscină. Instructorul a observat că mulți îngrijitori au obiceiul de a face un gest aparent inofensiv, dar care ascunde un mare pericol.

„Am văzut acest lucru de multe ori – a explicat Nikki – eu însumi, ca părinte, am făcut-o, dar este greșit. Acum vă arăt cum să vă înfășurați micuțul într-un prosop. Avem tendința de a face asta acoperindu-i brațele și umerii. Ei bine, e cel mai greșit lucru pe care poți să îl faci.” 

Unde este pericolul? Dacă din pură întâmplare, distragere a atenției sau orice alt motiv copilul ar cădea în piscină, în acest fel membrele lui ar fi blocate complet de un prosop umed greu și nu ar mai avea de unde să țină la suprafață. Motivul pentru care, continuând în clip, Nikki explică modul corect de înășurare a prosopului în jurul copilului.

„Odată ce umerii copiilor s-au uscat, puneți prosopul înfășurat în jurul corpului, dar sub brațe, astfel încât să le lăsați libere. De asemenea, nu folosiți prosoape prea lungi pentru că s-ar putea împiedica”, a mai indicat instructorul de înot.

Au fost multe vizualizări ale videoclipului și tot atâtea comentarii. Numeroși părinți i-au mulțumit instructorului pentru atenția acordată copiilor și pentru că a ales să împărtășească ceva pe cât de simplu, pe atât de important.

 „Nu m-am gândit niciodată la asta – a comentat o persoană – este un gest pe care îl fac mereu și niciodată nu mi-aș fi imaginat că un asemenea pericol s-ar putea ascunde”.

„Mi s-a întâmplat când aveam 2 ani – a spus un utilizator – am căzut în apă cu un prosop pe mine și au intervenit alți oameni să mă salveze, nu mă puteam mișca”. 

Pe scurt, acordați atenție acestui mic detaliu. Dacă duceți un copil la piscină, aveți grijă să evitați probleme și accidente.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Nikki Scarnati (@scarnati.swim)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: copii piscina prosop





pixel