”Nu vrea să doarmă singur”. 3 trucuri pentru a rezolva problema

Data publicării:
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels

A-ți determina copilul să doarmă în propriul lui pat poate necesita mult timp, efort și, mai ales, răbdare. Cu toate acestea, cu dragoste, respect și înțelegere, se poate realiza. 



Să-ți faci copilul să doarmă în propriul pat este dificil, dar nu imposibil. Poate până de curând a fost o comoditate atât pentru tine, cât și pentru bebeluș, mai ales dacă îl alăptai. Dar acum că începe să crească, poate că este util să luăm în considerare alternativa de a lăsa copilul să doarmă în propriul pat. În acest articol vă vom oferi câteva trucuri și sfaturi care să vă ajute să faceți această schimbare.

Nu vrea să doarmă singur

Poate că nu ai reușit să-ți faci  copilul să doarmă în patul lui și acum vrea să stea aproape de tine. Poate copilul tău are coșmaruri și are scuza perfectă să vină în fugă în camera ta noaptea. Sau poate că au existat schimbări în rutina zilnică - de exemplu vacanțele - și copilul a devenit neobișnuit să aibă propriul dormitor.

Trebuie să știți că a-ți lăsa copilul să doarmă singur este esențial în dezvoltarea lui, deoarece doar așa învață să-și învingă fricile și să fie mai independenți. 

Există mai multe motive pentru care copilul tău nu vrea să doarmă în propriul pat. Cea mai des întâlnită este nevoia de afecțiune sau „atașament”, dar poate fi și pentru că îi este frică de întuneric, o frică comună până la vârsta de trei-patru ani.

Sfaturi pentru a-ți face copilul să doarmă în patul lui

A face copilul să doarmă în propriul lui pat poate părea o misiune imposibilă. Dar, cu perseverență, angajament și o atitudine care să-l facă pe copil să înțeleagă unde trebuie să-și petreacă noaptea, putem atinge scopul... Și în sfârșit ne vom odihni cu toții mai confortabil!

2. Fotografie... (pexels-kseniachernaya-4740562_86140100.jpg)

Fotografie de la Ksenia Chernaya/ Pexels

1. Primul obiectiv: asigurați-vă că se duce la culcare și adoarme

Pentru a face acest lucru,  va trebui să-l însoțești în dormitorul lui și să stai cu el până când adoarme. Amintește-ți că nu patul tău îl mângâie, ci prezența ta. Dacă nu are de ce să se teamă, va adormi.

Așteptați până adoarme adânc. Uneori se prefac și la cea mai mică mișcare deschid ochii și încep să plângă.

Vă rugăm să aveți răbdare, deoarece acest proces poate dura câteva zile. Odată ce copilul a adormit, ridică-te foarte încet și mergi în camera ta. Cel mai bine este să lăsați ușa celor două dormitoare deschisă.

2. Al doilea obiectiv: nu-l lăsa să vină în camera ta

Cu multă răbdare și dragoste,  va trebui să te angajezi să-l „duci înapoi” în patul lui când se trezește în miezul nopții și îl vei găsi îmbrățișat pe tine sau între tine și partenerul tău. 

Dacă te trezești și îți găsești copilul lângă tine, trebuie să-l ridici și să-l duci în dormitorul lui și să repeți primul pas al procesului pentru a-l adormi.

3. Fotografie... (pexels-william-fortunato-6392916_30685700.jpg)

Fotografie de la William Fortunato/ Pexels

3. Asigură-te că adoarme singur

În acest moment, copilul nu ar trebui să se trezească în miezul nopții și să vină în fugă în camera ta. Și poți fi puțin mai relaxat în ceea ce privește activitățile care gravitează în jurul somnului. De exemplu, dacă ați stins anterior lumina de noptieră, acum o puteți lăsa aprinsă puțin mai mult, până când copilul adoarme.

De asemenea, îi poți permite să aducă o jucărie în pat sau chiar să-ți lași animalul de companie să doarmă cu el pentru protecție. Astfel el se va simți în siguranță, fără a avea nevoie să fii alături de el.

Să-ți faci copilul să doarmă în propriul pat nu este ușor și necesită ceva timp. Dar este important să începem puțin câte puțin și să ne îmbunătățim zi de zi. 

Luați-vă timpul necesar pentru a schimba obiceiurile copilului dumneavoastră. În cele din urmă, amintiți-vă: ambii părinți trebuie să fie de acord și hotărâți. Numai așa micuțul își va da seama că regulile de acasă sunt sfinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel