Numele frumos de fată care sună bine în orice limbă. Are o sonoritate blândă și simplă

Data publicării:
Numele frumos de fată care sună bine în orice limbă. Are o sonoritate blândă și simplă / FOTO: Freepik.com@ alexokov
Numele frumos de fată care sună bine în orice limbă. Are o sonoritate blândă și simplă / FOTO: Freepik.com@ alexokov

Iată un nume frumos și extrem de rar pentru fiica ta.



Când vine momentul să aleagă un nume pentru copilul lor, mulți părinți optează pentru nume populare sau unul dintre acele nume clasice care nu se demodează niciodată.

Alții caută un nume care nu este atât de comun.

Citește și „Topul numelor 2025, din Franța. Luna și Noah, în tendințe! Vezi lista completă, poate te inspiră”

Dacă acesta este cazul dumneavoastră și așteptați o fetiță, dorim să împărtășim cu dumneavoastră un frumos nume feminin care este practic necunoscut în Spania și sună bine în orice limbă: Katina.

Originea și semnificația numelui Katina

Sursa foto: freepik.com@freepik

Numele Katina provine din greaca Κατίνα și este o variantă a numelui Katherine/Catherine, care înseamnă „pură”. În engleză, este o alternativă la clasicul Catalina, dând o notă proaspătă și modernă acestui nume vechi.

Pe lângă faptul că sună bine în toate limbile, Katina oferă mai multe variante de diminutive drăguțe, precum Kat, Kati sau Tina.

Vezi și „Numele Lia: tradiție, frumusețe și mister”

Câte fete poartă numele de Katina în Spania?


Cele mai recente cifre de la INS (Institutul Național de Statistică) arată că în Spania există 20 de femei pe nume Katina, cu o vârstă medie de 37,7 ani, ceea ce indică faptul că este un nume neobișnuit printre nașterile din ultimii ani.

De fapt, cel mai popular deceniu pentru acest nume a fost în anii '70, unde au existat 6 Katina în total. Restul, au fost înregistrate în alți ani și, conform hărții INE, toate sau majoritatea sunt localizate în Madrid, deci este un nume puțin cunoscut în restul Spaniei.

Citește și „Cum să alegi numele copiilor tăi în ciuda presiunii familiei: Sfaturi de la experți”

Numele Katina este o variantă diminutivă sau derivată a numelui Katherine, utilizat în diferite culturi, în special în Grecia.

Numele Katherine are origini din grecescul Aikaterine, a cărui etimologie este incertă, dar care poate fi legată de cuvântul „katharos”, care înseamnă „pur” sau „curat”.

De asemenea, numele Katina este întâlnit în cultura greacă și este văzut ca un nume afectuos sau familiar. Are o sonoritate blândă și simplă, potrivită atât pentru prenume feminine, cât și pentru utilizare în cercuri intime sau familiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





pixel