Numele prețios de origine ebraică care cucerește Spania și este versiunea scurtă a unui nume clasic

Data publicării:
Numele prețios de origine ebraică care cucerește Spania și este versiunea scurtă a unui nume clasic / FOTO: freepik.com@yanalya
Numele prețios de origine ebraică care cucerește Spania și este versiunea scurtă a unui nume clasic / FOTO: freepik.com@yanalya

Deși există multe nume clasice și atemporale care nu se demodează niciodată și sunt foarte drăguțe, unii părinți aleg să caute nume mai moderne și unice pentru copilul lor. 



Este cazul lui Thiago, un nume care în urmă cu un deceniu abia era auzit și care astăzi este unul dintre cele mai populare.

Numele Thiago este de fapt o variantă sau o formă scurtă a clasicului James, care înseamnă "Dumnezeu va răsplăti". Santiago este un nume de origine ebraică, o variantă engleză a lui Jacob, care vine de la Ya'akov.

În acest fel, Thiago oferă părinților o întorsătură modernă a unui nume care a rămas unul dintre cele mai populare nume timp de decenii.

Până în prezent, vârsta medie a copiilor cu numele Thiago este de 5,8 ani, iar cele mai recente cifre ale INE (Institutul Național de Statistică) arată că acesta este purtat de 12.671 de copii din Spania. După cum am menționat la început, înainte de ultimul deceniu, acest nume era foarte puțin auzit: între 2000 și 2010 au existat doar 322 de Thiago în Spania.

Începând cu anii 2010, acest nume începe să câștige popularitate, deoarece din cei 12 671 de copii Thiago, 7 449 s-au născut începând cu 2010, iar până în prezent, în anii 2020, au fost deja înregistrați 4 470 de copii, deci totul pare să indice că tendința sa va crește.

La rândul său, versiunea clasică a acestui nume a fost în declin. Santiago a atins apogeul în anii 1960 și 1970, cu 20.442 și, respectiv, 20.455 de nou-născuți, iar apoi a scăzut treptat.

Deși a fost încă o concurență puternică împotriva lui Thiago în ultimul deceniu - cu 6.766 de Santiago înregistrați între 2010 și 2020 - cei 1.764 de copii Santiago născuți începând cu 2020 ar indica faptul că utilizarea sa este în declin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel