Numele unisex inspirat din mitologia romană purtat de mai puțin de 200 de fete și băieți din Spania

Data publicării:
Numele unisex inspirat din mitologia romană purtat de mai puțin de 200 de fete și băieți din Spania / FOTO: freepik.com@ freepic.diller
Numele unisex inspirat din mitologia romană purtat de mai puțin de 200 de fete și băieți din Spania / FOTO: freepik.com@ freepic.diller

Numele unisex sunt una dintre opțiunile pe care mulți părinți le iau în considerare atunci când caută un nume pentru copilul lor. 



Fie pentru că este cel care le-a plăcut cel mai mult dintre toate cele pe care le-au analizat, fie pentru că doresc să aștepte până se naște copilul pentru a afla dacă este băiat sau fată, acest tip de nume este o opțiune modernă și atractivă.

Deși există unele nume care au fost întotdeauna considerate neutre din punct de vedere al genului, există altele care, de-a lungul timpului, s-au îndepărtat de a fi exclusiv nume de fete sau de băieți și au devenit unisex.

Numele despre care vorbim este de origine latină și provine de la iuvenis, care înseamnă tânăr, astfel că se crede că înseamnă „soție tânără”. 

Conform celor mai recente date ale INE (Institutul Național de Statistică), există 193 de fete și băieți cu acest nume în Spania. Vârsta medie a celor 173 de fete cu numele Juno este de 6,1 ani, în timp ce vârsta medie a celor 20 de băieți cu acest nume este de 7,1 ani.

Privind cifrele pe decenii, se constată că acest nume este unul nou în Spania, deoarece înainte de 2000 nu existau băieți sau fete cu acest nume. 

Este vorba despre prenumele Juno. În mitologia romană, Juno a fost soția lui Jupiter, regina cerurilor și zeița maternității. Echivalentă cu Hera în mitologia greacă.

Citește și Acesta este numele scurt de fată din trei litere pe care părinții îl aleg cel mai mult pentru copiii lor: semnificația sa este foarte frumoasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel