Motivațiile care îi determină pe oameni să devină profesori sau educatori depășesc dragostea pentru materia pe care o predau. Mulți oameni aleg să-și dedice o parte din viață educației din motive mai nobile.
Predarea unei discipline este doar vârful aisbergului, mulți oameni încearcă să le ofere elevilor ceva mai mult: valori, sprijin, ajutor și experiență.
O educatoare, pe nume Robin Mach, din Missouri, SUA, a demonstrat recent o dăruire și o dragoste pentru meseria ei, care depășește cu mult toate așteptările, ajutând un mic elev aflat în dificultate.
Kayleigh Kulage este o fetiță care s-a născut prematur la doar 26 de săptămâni şi a luptat pentru viaţa ei timp de 158 de zile.
Robin Mach este educatoare la grădinița micuței Kayleigh și a dezvoltat o legătură puternică cu ea de-a lungul anilor cunoscând îndeaproape condițiile dificile în care trăia fetița și luptele cu care se confrunta aceasta în fiecare zi.
Legătura dintre Robin și Kayleigh s-a întărit în timp și educatoarea a decis să facă ceva extraordinar pentru a schimba viața micuței. Ea a decis să-i doneze un rinichi lui Kayleigh, permițându-i să ducă o viață normală, să meargă la școală. „Dacă un copil are nevoie de un rucsac sau pantofi la școală, îi iau pentru el”, a explicat profesorul. „Este cam același lucru... Kayleigh avea nevoie de un rinichi și am decis să îl donez pe al meu”, a adăugat ea.
După o intervenție chirurgicală care a stârnit îngrijorare părinților ei și o așteptare chinuitoare pentru a verifica succesul transplantului, fetița are acum o nouă speranță de viață.
Ea va putea să meargă la școală, să se bucure de copilărie, să meargă la malul mării și să facă toate lucrurile care anterior i-au fost interzise. „Este o fetiță extrem de puternică...îi place să-și arate cicatricea și să povestească tuturor că acum are un nou rinichi”, a explicat Desiree Kulage, mama micuței Kayleigh.
Nu toată lumea este capabilă sau dispusă să doneze un rinichi precum educatoarea Robin, dar bunătatea și generozitatea ei au făcut ca bunăstarea elevului ei să fie o prioritate. „Nu cred că oamenii își dau seama cât de ușor este să donezi un organ, așa că sper că, împărtășind povestea noastră, mai mulți oameni se vor gândi să o facă ”, a mai declarat educatoarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.