O fetiță de trei anișori a ajuns la spital din cauza unei jucării

Data publicării:
O fetiță de trei anișori a ajuns la spital din cauza unei jucării / FOTO: freepik.com@DC Studio
EXCLUSIV
O fetiță de trei anișori a ajuns la spital din cauza unei jucării / FOTO: freepik.com@DC Studio

Clipe de panică pentru o familie din județul Botoșani. Fetța lor de doar trei anișori a ajuns la spital după ce s-a înecat cu o jucărie.



O fetiţă de trei ani a fost transportată la Iaşi după ce s-a înecat cu o jucărie. Micuţa a avut nevoie de transport în centrul universitar, existând pericolul că i s-ar putea bloca căile aeriene superioare. Micuţa a ajuns la Urgenţe după ce a înghiţit un cub de plastic dintr-un joc şi a început să se înece. Speriaţi, părinţii au mers cu ea la spital. Pentru că medicii botoşăneni nu au reuşit să scoată jucăria, copilul a fost direcţionat la Iaşi cu o ambulanţă.

„Este vorba despre o fetiţă cu o jucărie blocată în căile aeriene. Starea acesteia a fost una stabilă pe timpul transportului, însă există tot timpul riscul ca acea bucată să se mişte şi să obstrucţioneze căile aeriene”, a declarat pentru PărințișiPitici o asistentă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, dar şi cadrele medicale, avertizează, mai ales în această perioadă, de pericolul ca micuţii, care stau mai mult în gospodărie, să înghită tot felul de obiecte sau substanţe periculoase.

„Nu lăsați jucării de dimensiuni mici în preajma copiilor. Producătorii menționează această recomandare chiar pe ambalaj. Atenție la obiectele mici care pot fi înghițite de copilași sau băgate în nas! Supravegheați în permanență copiii”, este avertismentul dat de ofiţerul Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani. Sfaturile fac parte dintr-o campanie unică la nivel naţional, derulată de ISU Botoşani, intitulată „Un cămin sigur pentru copilul tău”.

În cadrul aceleiaşi campanii părinţii sunt sfătuiţi să nu lase la îndemâna copilului obiecte mici, cum ar fi bomboane, bănuţi, căpăcele mici, bucăţi de măr, sau seminţe, pentru a evita cazuri precum cel al micuţului trimis la Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





pixel