O lecție vitală pe care orice părinte trebuie să o predea copilului său, conform unui psiholog: „Este importantă pentru adultul care va deveni!”

Data publicării:
O lecție vitală pe care orice părinte trebuie să o predea copilului său, conform unui psiholog: „Este importantă pentru adultul care va deveni!” / FOTO: freepik.com @EyeEm
O lecție vitală pe care orice părinte trebuie să o predea copilului său, conform unui psiholog: „Este importantă pentru adultul care va deveni!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Care este cea mai importantă lecție pe care ar trebui să o predai copilului tău? Potrivit psihologului Becky Kennedy, specializată în dezvoltarea copilului și parenting, există o lecție foarte importantă de transmis.



Părinții îi învață pe copii multe lucruri, iar uneori poate fi greu să știe dacă transmit ceea ce este cu adevărat important.

Becky Kennedy și-a pus întrebarea: „Ce lecție este absolut vitală pentru un copil și pentru adultul care va deveni?” Răspunsul ei este clar și l-a împărtășit pe contul său de Instagram, notează parents.fr.

„Vreau ca copiii mei să știe că, atunci când ceva nu este în regulă, pot veni la mine. Nu trebuie să fugă sau să se ascundă”, a explicat ea.

SURSA FOTO: freepik.com @julliafedorova

Din perspectiva acestui psiholog, cel mai important lucru este ca un copil să nu simtă nevoia să ascundă greșelile sau problemele de teama vinovăției.

În schimb, copilul ar trebui să își vadă părintele ca pe o ancoră stabilă și de încredere, mai ales în momentele dificile.

„Vreau ca atunci când se întâmplă ceva rău, copiii mei să simtă: «Vreau să fug spre mama mea, nu de mama mea.» Vreau ca mama să fie prima persoană la care se gândesc când au nevoie de ajutor, nu cineva de care să se teamă că va afla ce s-a întâmplat”, a adăugat ea.

CITEȘTE ȘI Întrebările pe care le pune un psiholog pentru a-și ajuta copiii să gândească singuri: „Dacă nu îi învățăm intenționat această abilitate, societatea va decide pentru ei cum să gândească”

Cum să-ți primești copilul atunci când greșește

SURSA FOTO: freepik.com @nataliaderiabina

Totul depinde, în mare măsură, de felul în care reacționezi atunci când copilul tău trece printr-o dezamăgire sau face o greșeală.

„Felul în care reacționăm la emoțiile copiilor noștri influențează nu doar modul în care ei se raportează la propriile trăiri, ci și disponibilitatea lor de a împărtăși aceste emoții cu noi pe măsură ce cresc.

Și, uneori, nu contează atât de mult ce le spunem, ci mai ales cum îi facem să se simtă în acele momente”, explică psihologul Becky Kennedy.

Ea îi îndeamnă pe părinți să răspundă cât mai repede cu înțelegere și empatie atunci când copilul se confruntă cu o dificultate. Astfel, cel mic nu se va teme niciodată să vină să vă vorbească despre problemele sale.

„Străduiți-vă să fiți prima persoană la care copiii voștri apelează pentru a-și exprima dificultățile, nu ultima”, subliniază psihologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel