O mamă a obținut daune de 100.000 de dolari de la școala fetiței ei: „Le transmit părinților să fie vigilenți, să asculte și să fie atenți” / VIDEO

Data publicării:
O mamă a obținut daune de 100.000 de dolari de la școala fetiței ei „Le transmit părinților să fie vigilenți, să asculte și să fie atenți” FOTO: freepik.com @wavebreakmedia
O mamă a obținut daune de 100.000 de dolari de la școala fetiței ei „Le transmit părinților să fie vigilenți, să asculte și să fie atenți” FOTO: freepik.com @wavebreakmedia

O mamă a obținut daune de 100.000 de dolari de la școala fetiței sale de 11 ani.



Un district școlar din California a încheiat un acord financiar în valoare de 100.000 de dolari cu o mamă, în urma acuzației că fiica sa ar fi fost supusă unei transformări sociale într-un băiat, fără consimțământul sau cunoștința părinților, conform informațiilor prezentate de Fox News. Potrivit acestora, Jessica Konen a afirmat că fiica ei, în vârstă de 11 ani, pe nume Alicia și elevă în cadrul Spreckels Union School District din Monterey County, a fost instruită de către școală că ar putea resimți frustrare din cauza necunoașterii identității sale autentice.

După acest incident, instituția școlară a permis fetei să utilizeze toaleta băieților, a adoptat pentru ea un pronume de gen masculin și a susținut o „tranziție socială” în care aceasta a fost îndepărtată de genul său biologic.

„Nu voi renunța și voi rămâne fermă în această bătălie”

„Școlile din ziua de astăzi par a fi într-o situație dezolantă”, a remarcat Jessica Konen după ce a aflat că fiica ei a fost identificată ca fiind de gen masculin și a trecut prin ceea ce se numea o „tranziție socială”, toate acestea fără ca ea să fie informată. Revoltată de această situație, Konen a intentat un proces împotriva școlii. În urma acestui incident, fiica sa a decis să se reafirme ca fiind fată, iar în calitate de mamă, Jessica și-a asumat angajamentul de a continua lupta pentru drepturile părintești, sprijinită în această demers de către Center for American Liberty.

„Elevii trebuie să fie înțeleși în contextul lor și trebuie să li se respecte locul propriu. Se conturează o imagine îngrijorătoare a sistemului școlar astăzi. Prin urmare, nu voi renunța și voi rămâne fermă în această bătălie”, a comunicat Konen într-un interviu pentru Fox News. „Nu voi permite ca această situație să se perpetueze în rândul copiilor”, a continuat ea. „Simt că este o luptă care trebuie să continue”.

Spreckels Union School District nu admite vina în contextul acordului încheiat, însă această situație rămâne un moment definitoriu în cadrul dezbaterii naționale legate de autoritatea părintească în ceea ce privește deciziile de educație care influențează parcursul copiilor.

Citește și Lupta unei mame, nevoită să locuiască cu cei 7 copii în condiții inumane. Povestea lor tulburătoare: „Nu mai știu încotro să mă îndrept”

„Le transmit părinților să fie vigilenți, să asculte și să fie atenți”

„Fiți implicați în viața copiilor voștri”, a transmis un mesaj puternic Mark Trammell, directorul executiv al Centrului pentru Libertate Americană, într-un interviu acordat Fox News. „În miezul acestei situații se află sprijinul pentru conexiunea sacră dintre părinți și copii”, a subliniat el. „Părinții au un drept fundamental de a fi implicați în deciziile importante care afectează parcursul vieții copiilor lor”.

„Ambele am avut nevoie de curaj pentru a ne deschide public și a împărtăși ceea ce trăim”, a mărturisit Konen. „Părinților, le transmit să fie vigilenți, să asculte și să fie atenți. Intuițiile pe care le aveți sunt reale. Simt că acest eveniment ne-a deschis noi orizonturi”.

În final, Konen simte că dreptatea a fost restabilită prin intermediul acestei înțelegeri și își dorește ca experiența ei să fie o lecție pentru alți părinți.

„Fără îndoială, ne vom simți mai liniștiți și vom putea merge înainte. Dar, îndemn părinții să fie cu adevărat prezenți, să adreseze întrebările potrivite, chiar dacă sunt dificile. Să se pună în locul altora, deoarece nu cunoaștem cu adevărat provocările prin care trec. Nu știm ce conținut este prezentat în școli”, a conchis Konen. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: california copil daune mama parinti scoala sua





DC Media Group Audience
pixel