O prăjitură cu zero calorii care arată ca o picătură de ploaie

Data publicării:
Foto Youtube MosoGourmet 妄想グルメ
Foto Youtube MosoGourmet 妄想グルメ

Mizu Shingen Mochi este probabil singura prăjitură pe care o poți savura complet fără să te simți vinovat. Dacă nu-ți place poți bea câteva înghițituri de apă, care are practic același gust. Nu vei observa o mare diferență. Vei avea la dispoziție aproximativ 30 de minute penru a o savura, după care ea se va ”destrăma”.



Rotund, neted, transparent și delicat... este o picătură de apă? Este un balon de săpun? Nu! Este o prăjitură făcută în Japonia cu un gust răcoritor și o consistență evanescentă.

Arată ca o picătură uriașă de rouă, nu conține calorii și este făcută doar din apă și agar-agar: este Raindrop Cake, un tort avangardist (și clar vegan) creat de patiserul japonez Darren Wong.

„Aceasta este o experiență de prospețime, inovație și transparență, care ar putea fi ușor comparată cu un duș de primăvară”, spune ptiserul Wong.


Tuturor celor care îl critică pentru simplitatea extremă a acestui desert, bucătarul le răspunde că frumusețea și originalitatea lui constă atât în ​​prezentare, cât și în textură, făcându-l o adevărată experiență senzorială.

Prajitura cu picături de ploaie este o lucrare translucidă spectaculoasă de design alimentar, la fel de capricios precum numele său, plus că are aproape zero calorii.

Inspirația vine de la mochi, mici rulouri japoneze de făină de orez umplute cu înghețată foarte populare și apreciate în Japonia. Și ca și mochi ar trebui să fie însoțit de o lingură de miere sau de niște nuci la grătar pentru a spori gustul.

Este adevărat că aroma va fi puțin neutră și fadă, iar transportul ei cam dificil, dar pe de altă parte prepararea, promite Chef Wong, nu este deosebit de complexă și necesită singura precauție de a găsi echilibrul potrivit între apă și gelatină  pentru a păstra consistența delicată și forma rotunjită a acestui tort. În prezent, newyorkezii îl cumpără, plătind 8 dolari pe porție.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Rețete pentru întreaga familie





DC Media Group Audience
pixel