Obiceiuri de zi cu zi care contribuie la creșterea copiilor pozitivi. Părinții le trec cu vederea!

Data publicării:
Obiceiuri de zi cu zi care contribuie la fericirea copiilor. Părinții le trec cu vederea / FOTO: freepik.com @EyeEm
Obiceiuri de zi cu zi care contribuie la fericirea copiilor. Părinții le trec cu vederea / FOTO: freepik.com @EyeEm

Este esențial să îi învățați pe copii să aibă o stimă de sine sănătoasă, să se hrănească corespunzător, să facă exerciții fizice regulat și să își iubească corpul. 



Conform cercetărilor, beneficiile creșterii copiilor cu o stimă de sine ridicată includ note mai mari, relații sociale mai bune și multe altele.

Dar cum se poate atinge acest obiectiv?

Citește și Un psihiatru Harvard dezvăluie secretul pentru a fi un părinte mai bun decât au fost părinții tăi pentru tine

Iată cele 10 obiceiuri care contribuie la creșterea copiilor pozitivi, de care adulții nici nu sunt conștienți

SURSA FOTO: freepik.com @zurijeta

În primul rând, iubește-ți propriul corp

Dacă nu te simți bine în pielea ta, va fi dificil pentru copiii tăi să se simtă bine cu propriul lor corp. Amintiți-vă: suntem ghizii copiilor noștri, susține psihologul și autorul Jennifer Kelman, conform Your Tango.

Fii atent la modul în care vorbești despre corpul tău în fața copilului tău

Cât de des spui lucruri de genul „sunt atât de grasă”? Dacă te exprimi astfel despre corpul tău, copilul tău va începe să preia exact acele sentimente. - Jennifer Kelman

Amintiți-vă că „grăsimea” nu este un sentiment

Când spunem lucruri precum „mă simt atât de gras”, îi învățăm pe copiii noștri să își folosească corpul pentru a-și descrie sentimentele. Tulburările de alimentație și o imagine corporală slabă se dezvoltă atunci când sentimentele sunt suprimate, iar accentul se pune prea mult pe corp, în loc să permită apariția emoțiilor reale (tristețe, fericire, furie).

Potrivit statisticilor, 22% dintre copii și adolescenți din întreaga lume suferă de tulburări alimentare. - Jennifer Kelman

...și a fi „slab” nu înseamnă neapărat a fi sănătos

Indiferent de greutatea ta, stilul de viață influențează sănătatea ta generală. Oricine poate deveni slab dacă se înfometează sau urmează diete ciudate, dar a fi slab NU înseamnă a fi sănătos.

Învățați-i pe copii să adopte o dietă sănătoasă, să facă sport regulat și să își gestioneze stresul pentru a atinge o sănătate optimă. - Cory Couillard (speaker internațional în domeniul sănătății)

Nu te comporta ca un „polițist” al alimentației

În loc să acționezi ca un „polițist” al alimentației, retrage-te puțin. NU este nevoie de supraveghere strictă dacă știi că oferi mese sănătoase!

Cu cât te concentrezi mai mult pe mâncare, cu atât copilul tău se va concentra mai mult asupra ei... și nu într-un mod bun. - Jennifer Kelman

Ia în considerare eliminarea alimentelor nesănătoase

O dietă sănătoasă este realizabilă doar dacă nu ai opțiuni proaste (înghețată, sucuri, chipsuri etc) în cămară. Copiii tăi vor căuta alimente nesănătoase în loc să aleagă morcovii dacă aceștia sunt disponibili.

Așadar, curăță-ți cămara! - Cory Couillard

Implică-ți copiii în sport

Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a le insufla o imagine pozitivă a corpului.

Copiii își dezvoltă stima de sine prin sport (și prin alte activități fizice), deoarece sportul îi învață să își aprecieze corpul pentru ceea ce pot face, mai degrabă decât pentru cum arată. - Jennifer Kelman

Încorporați activități sănătoase în „timpul de familie”

Copiii sunt influențați de mediul lor. Îi învățați pe copii obiceiuri sănătoase atunci când integrați în mod regulat activități de familie distractive și sănătoase.

Ori de câte ori asociați emoții pozitive cu activități sănătoase, îmbunătățiți șansele de a dezvolta comportamente sănătoase pe termen lung. - Alicia Cramer (un expert, antrenor și hipnoterapeut de renume internațional)

Creează un mediu sigur pentru exprimarea sentimentelor

Este important ca copiii să se simtă în siguranță comunicând cu tine. Copiii își păstrează adesea sentimentele pentru ei și ajung să creadă că este ceva în neregulă cu ele, ceea ce contribuie la provocările legate de autoevaluare.

Cu toate acestea, comunicarea frecventă și deschisă le permite copiilor să învețe din experiențele negative FĂRĂ a le interioriza negativ. - Alicia Cramer

Nu fi o persoană negativă

Imaginează-ți că fiecare comentariu negativ pe care îl faci despre corpul tău este o mușcătură de scorpion cu venin. Evită cu orice preț gândurile și comentariile negative!

Observă: copiii tăi vor percepe vibrația ta pozitivă și vor deveni mult mai fericiți în acest proces. - Tatiana Abend

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel