OFICIAL! Elevii din școlile din România care vor deranja orele, izolați într-o sală specială. „Îl dai afară de la oră, dar nu îi pui absență? Ce încântare va fi pe unii!”

Data publicării:
OFICIAL! Elevii din școlile din România care vor deranja orele, izolați într-o sală specială. „Îl dai afară de la oră, dar nu îi pui absență? Ce încântare va fi pe unii!” / FOTO: freepik.com @dingomar
OFICIAL! Elevii din școlile din România care vor deranja orele, izolați într-o sală specială. „Îl dai afară de la oră, dar nu îi pui absență? Ce încântare va fi pe unii!” / FOTO: freepik.com @dingomar

„Sala de detenție” va fi introdusă în școlile din România din septembrie, conform noului Statut al Elevului. 



Fiecare școală va organiza un spațiu și o procedură pentru supravegherea elevilor care deranjează orele, a anunțat Ministerul Educației.

Statutul Elevului 2024 și ROFUIP 2024 vor fi publicate în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare în anul școlar 2024-2025, fiind disponibile pe edu.ro după publicare.

Ministerul Educației: „Cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, într-un alt spațiu”

„În cazul elevilor care în timpul orelor manifestă comportamente care afectează desfășurarea acestora, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, într-un alt spațiu.

În acest caz sunt obligatorii: supravegherea elevului de către un alt cadru didactic sau didactic auxiliar și informarea părintelui.

Important: Cadrul didactic poate lua această decizie doar pentru propria oră de curs. Pentru respectiva oră elevului nu i se consemnează absență.

Fiecare școală va include în regulamentul propriu modalitatea exactă de aplicare a acestei prevederi, în funcție de resursele existente”, anunță Ministerului Educației.

Vestea sălilor speciale a stârnit o întreagă dezbatere publică. Asociațiile de elevi au criticat măsura și au cerut eliminarea ei, argumentând că sistemul de învățământ din România nu este pregătit pentru o asemenea schimbare. Pe de altă parte, președinta Consiliului Național al Elevilor, Bianca Ivan, a susținut prevederea, afirmând că soluția este necesară pentru a gestiona mai bine situațiile în care elevii deranjează orele și sunt scoși afară, doar pentru a părăsi incinta școlii.

Românii au reacționat imediat

„Minunat! Și ce învață elevul din asta? Că dacă alege să nu participe la o oră, poate deranja, iar atunci va fi `dădăcit` o oră de altcineva din școală, fără a primi absență”.

„`Să desfășoare activitatea în școală, într-un alt spațiu`. Care spațiu? Unde găsim acest spațiu? Toate sălile sunt ocupate cu clase de elevi. Ministerul pune la dispoziție și acest `spațiu` și personalul necesar pentru supraveghere?”

„Doamne, cât îi mai suporți pe ăștia din minister care vin cu astfel de aberații? O fi prin străinătate aceasta regulă, dar acolo au clasă specială de detenție cu supraveghetor, părinții sunt chemați la director... și e cam de rău dacă ești chemat la director. La noi va fi o plăcere să deranjeze ora, doar ca să poată ieși afară”.

„Sancțiuni pentru abuzurile profesorilor?”

„Se suplimentează resursa umană? Pedagogi pentru supraveghere? Spații aferente?”

„Wow...ce geniu o fi venit cu ideea asta? Îl dai afară de la oră, dar nu îi pui absență? Ce încântare va fi pe unii!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel