Orașul care oferă rezidenților 670 EURO pentru a avea mai mulți copii: Unde se află

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Lukas/ Pexels
Fotografie de la Lukas/ Pexels

Inițiativa își propune să încurajeze oamenii să aibă mai mulți copii și astfel să crească natalitatea.



Potrivit unei propuneri de buget dată publicității săptămâna trecută, administrația capitalei Seul, Coreea de Sud, plănuiește să aloce aproximativ o sută de milioane de won pentru a acoperi costurile inversării procedurilor de sterilizare pentru aproximativ 100 de persoane.

Această sumă va acoperi cheltuielile medicale, inclusiv medicamentele și spitalizarea. Este important de reținut că, spre deosebire de vasectomii și ligaturi de trompe, costurile pentru procedurile de inversare sunt deja acoperite de asigurările naționale de sănătate.

Coreea de Sud se confruntă cu o criză demografică fără precedent. Cu o rată de fertilitate de doar 0,72– cea mai scăzută din lume – situația este și mai critică în Seul, unde rata scade la 0,55. Aceste date alarmante au împins administrația capitalei să intervină cu măsuri drastice.  

2. Fotografie... (pexels-goumbik-296308_49609500.jpg)

Fotografie de la Lukas/ Pexels

Propunerea primarului Oh Se-Hoon face parte din planul mai larg al guvernului conservator condus de președintele Yoon Suk-yeol, care a declarat rata scăzută a natalității o „urgență națională” și a anunțat crearea unui minister ad-hoc pentru a rezolva problema.

Coreea de Sud, ca multe alte țări asiatice, promovase în anii 1970 și 1980 practici pentru a controla creșterea populației. Astăzi, însă, se trezește nevoită să inverseze această tendință.

Rădăcinile problemei

Alegerea multor cupluri de tineri sud-coreeni de a nu avea copii este influențată de mai mulți factori. Costul ridicat al vieții și chiria, combinat cu condițiile de muncă nefavorabile pentru femei, reprezintă o barieră semnificativă.

Țara are cea mai mare diferență de remunerare între femei și bărbați din lume, o realitate care defavorizează femeile și descurajează întemeierea unei familii.

Pe lângă rambursările pentru procedurile de inversare, administrația de la Seul a mai alocat fonduri pentru îngrijirea medicală a gravidelor de peste 35 de ani și pentru finanțarea facilităților publice de nuntă. Aceste măsuri fac parte dintr-un plan mai amplu de creare a unui mediu mai favorabil nașterilor.

Un viitor incert

Eficacitatea măsurii propuse de primarul din Seul rămâne de văzut. Deși oferă un stimulent economic pentru inversarea procedurilor de sterilizare, nu abordează în mod direct cauzele fundamentale ale scăderii ratei natalității, cum ar fi insecuritatea economică și inegalitățile de gen.

Prin urmare, rămâne de văzut dacă această inițiativă va fi suficientă pentru a inversa tendința negativă sau dacă va fi necesară o abordare mai integrată pentru a rezolva ceea ce este acum una dintre principalele provocări ale țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden





DC Media Group Audience
pixel