Când bănuim că suntem însărcinate, așteptarea pentru a afla cu siguranță poate fi tulburătoare. Chiar dacă există metode medicale care ne pot oferi un răspuns sigur, putem obține și câteva indicii din corpul nostru sau ne putem încerca norocul cu metode populare tradiționale.
Nu poți face nimic când vrei să știi cu certitudine absolută dacă a avut loc concepția, singura metodă cu adevărat infailibilă sunt analizele de sânge. Chiar și după doar șapte zile prin teste specifice care decoperă prezența beta-HCG în sânge, rezultatul pe care îl vom avea va fi sigur.
O altă metodă destul de eficientă pentru a afla dacă ați rămas însărcinată este clasicul test de sarcină, care însă se efectuează de obicei în urma întârzierii menstruației. În acest caz, beta-HCG va fi testat în urină și prezența lor va indica rezultatul.
Unul dintre cele mai clare și indiscutabile semnale pe care corpul nostru ni le poate trimite pentru a semnala o sarcină este absența menstruației.
Cu toate acestea, există și alte simptome pe care putem încerca să le descifrăm pentru a încerca să înțelegem dacă concepția a avut loc sau nu.
În timp ce multe dintre aceste semne pot fi dificil de interpretat, mai ales pentru că uneori pot fi pur și simplu rezultatul modificărilor ciclului menstrual, ele s-ar putea dovedi a fi indicii interesante ale unei posibile sarcini.
Pe lângă greața clasică, vorbim de somnolență crescută, dureri de cap, modificări ale gustului sau mirosului, dar și despre schimbările de dispoziție, secreții vaginale, sensibilitatea sânilor și durerile abdominale.
Există, de asemenea, mai multe metode populare de efectuat la domiciliu pentru a afla dacă sunteți însărcinată. Sunt tradiții populare, de multe ori fără niciun fundament, dar care se transmit din generație în generație.
Pentru a afla dacă concepția a avut loc prin aceste tehnici de acasă, de obicei trebuie să folosești lucruri care sunt deja prezente acasă, sau în orice caz ușor accesibile.
O metodă comună este cea a oțetului, care trebuie amestecat cu urina femeii care bănuiește că este însărcinată: dacă soluția își schimbă culoarea sau formează multă spumă, tradiția spune că suspiciunile sunt bine întemeiate.
O metodă similară este cea care folosește ulei în loc de oțet: în acest caz, dacă urina și uleiul se combină, rezultatul ar trebui să fie pozitiv, altfel este negativ. Evident, aceste metode se bazează pe credințe populare și nu au nicio bază științifică.
Este foarte simplu și era folosit chiar și de către bunicile noastre. Tot ce trebuie să faci este să colectezi urină într-un recipient, peste care să adaugi o linguriță de înălbitor de rufe. După câteva minute ar trebui să ai un rezultat, anume dacă amestecul a făcut spumă ești însărcinată, iar dacă nu s-a petrecut nicio modificare înseamnă că nu ești gravidă.
Pune câteva lingurițe de pastă de dinți (de preferat de culoare albă) într-un recipient, peste care adaugă urină colectată și amestecă timp de câteva secunde. Se presupune că testul este pozitiv dacă pasta de dinți își schimbă culoarea într-un albastru deschis sau face spumă.
Testul cu zahăr este una dintre metodele băbești de a afla dacă ești însărcinată, fiind folosit pe timpuri mai ales la sate, acolo unde oamenii nu aveau acces la o diversitate de produse. Zahărul, fiind un ingredient de bază în orice casă, a ajuns să fie folosit până și la depistarea unei sarcini. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva linguri de zahăr într-un pahar, peste care să adaugi urină proaspăt colectată (tot câteva linguri) și trebuie să aștepți câteva minute. Testul este pozitiv dacă zahărul se face cocoloașe și negativ dacă zahărul se topește în combinație cu urina.
Este greu de crezut că păpădia poate determina dacă o femeie este însărcinată sau nu, dar pe vremea bunicilor noastre testul de sarcină cu păpădie era popular. Femeia care dorea să afle dacă era gravidă, punea o cantitate de urină peste câteve flori și tulpini de păpădie uscate, iar după câteva minute totul era gata. Se determina o sarcină dacă pe florile de păpădie apăreau câteva pete roșii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.