OUG 84 și drug-test. Gata cu Vlad Pascu și alți drogați la volan! Reacții furibunde după imaginile care n-ar fi trebuit să existe

Data actualizării: | Data publicării:
OUG 84 și drug-test. Gata cu Vlad Pascu și alți drogați la volan! Reacții furibunde după imaginile care n-ar fi trebuit să existe / FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
OUG 84 și drug-test. Gata cu Vlad Pascu și alți drogați la volan! Reacții furibunde după imaginile care n-ar fi trebuit să existe / FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce apare câte un Vlad Pascu la volan și omoară oameni sau alt drogat mai puțin celebru, reacția este furibundă.



Tatăl lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în 2 Mai, spunea că și-a găsit fiul rupt în două. Roberta, cealaltă fată ucisă, avea capul zdrobit. Este normal să fie așa dacă dă peste tine un drogat cu cinci substanțe interzise.

Părinții lui Sebi și ai Robertei și-au adunat morții de pe șosele, ca într-un puzzle, și au încercat, la morgă, să-i reconstruiască, să-i facă întregi.

Capul lui Sebi era singurul întreg. Restul corpului a fost ca un puzzle.

Nimeni nu trebuie să treacă prin așa ceva. Niciun părinte nu trebuie să adune bucăți din copiii lor doar pentru că avem și drogați la volan.

Și a fost multă revoltă. Dar s-a stins. Ne-am văzut în continuare de berile noastre.

„Luați-le tot teribiliștilor drogați la volan!”

Anul trecut, după accidentul din 2 Mai, s-a cerut vehement schimbarea legislației. Cât mai urgent și de-o duritate maximă! Auzeam oriunde: „luați-le mașinile!”, „luați-le dreptul la a mai conduce vreodată!”, „luați-le tot teribiliștilor drogați la volan!”

Toată lumea cerea să se taie în carne vie. Normal. Cine vrea să caute ochiul drept celui drag, de pe caldarâm, ca să-l facă frumos la morgă, în timp ce doar ochiul stâng este la locul lui? Oricine care trăiește în această țară are dreptul să ceară protecție. Nu mai vrea nimeni să moară pe șoselele din România.

Și protecția a venit. Doar că lumea a uitat de tragedia de la 2 Mai. Nu mai are nimeni nervii întinși în tavan și nici sângele nu mai clocotește.

Și dacă unii vor să iasă în stradă pentru abrogarea OUG 84, alții nu mai vor d-alde Vlad Pascu la volan.

Petiția „Nu vrem ”Vlad Pascu” pe șosele! STOP droguri la volan! Și VIAȚA noastră CONTEAZĂ!!!”



A fost lansată petiția „Nu vrem ”Vlad Pascu” pe șosele! STOP droguri la volan! Și VIAȚA noastră CONTEAZĂ!!!”

„Noi, semnatarii acestei petiții, dorim să arătăm susținere pentru demersurile benefice aduse Codului Rutier. În sfârșit, avem modificări bune ale legilor, care să ducă la un trafic rutier mai sigur.

Nu ne dorim și alți tineri uciși de drogați teribiliști, nu ne mai dorim ca polițiștii să ridice din umeri neputincioși, din lipsa legislației care să nu le permită acestor inconștienți să conducă pe drumurile publice!

Susținem retragerea permiselor de conducere, până la primirea rezultatului!

Informația conform căreia drug-testerele utilizate de Poliția Română dau rezultate false este un fake-news nesusținut de nicio statistică.

Sunt numeroase studii de specialitate, realizate pe un număr mare de subiecți care arată ca procentul de rată de teste fals-pozitiv ale aparatului drug-test utilizat și la noi în țară este similară cu analiza de sange!

(https://academic.oup.com/jat/article/42/4/248/4835625)!

Stop fake-news, protejați-vă apropiații și sustineți dreptul la un trafic fără participanți beți sau drogați! Dați autorităților dreptul să vă apere!”, se arată în textul petiției.

Petiția poate fi semnată aici:

https://www.petitieonline.com/sustinem_siguranta_vietii_noastre_pe_drumurile_publice_nu_drogurilor_la_volan

„Nu plecăm din țara asta pentru că nu avem bani sau salarii, plecăm din cauza voastră, pentru că voi nu ne protejați, nu ne asigurați un trai”

Una dintre colegele lui Sebi spunea, după accident: „Nu plecăm din țara asta pentru că nu avem bani sau salarii, plecăm din cauza voastră, pentru că voi nu ne protejați, nu ne asigurați un trai”!

Cred că citatul fetei ține loc de concluzie. Autoritățile au venit cu OUG 84 în încercarea de a ne proteja de alți Vlad Pascu.

Noi nu putem să publicăm imaginile cu Sebi și Roberta morți și ciopârțiți după ce Vlad Pascu a dat cu mașina peste ei, dar ele sunt pe Internet. Le găsiți foarte ușor căutându-le pe Google.

Și atunci, probabil, vi se va părea destul de în regulă să vi se retragă permisul de conducere până la primirea rezultatului decât să riscăm și noi să ne adunăm iubiții, frații, soții, părinții, bunicii, fiii de pe caldarâm. Adică pare un preț mic de plătit, nu, retragerea permisului pentru scurt timp, decât să riscăm să ne înmormântăm oameni dragi?

Imaginile cu jumătăți din Sebi și Roberta morți n-ar trebui să existe! Iar semnatarii petiției „Nu vrem ”Vlad Pascu” pe șosele! STOP droguri la volan! Și VIAȚA noastră CONTEAZĂ!!!” spun că autoritățile trebuie să ne apere, iar OUG 84 pare soluția în viziunea lor.



Ce mai face Vlad Pascu, în timp ce Sebi și Roberta zac sub pământ: Vrea acasă



Judecătoria Mangalia a respins, marţi, cererea lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, solicitarea fiind considerată neîntemeiată.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 48 de ore de la comunicare.

„Judecătoria Mangalia (...) respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului (...). Obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 100 lei. Cu drept la contestaţie pentru inculpat şi pentru procuror, în termen de 48 de ore de la comunicarea prezentei", se arată în soluţia pe scurt a judecătorilor.

În octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19 august 2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel