Panencefalita sclerozantă subacută, boala gravă la care vă supuneți copiii. Dr. Simin Aysel Florescu: E de netratat așa ceva! Apare la 8 - 10 ani de la infecție

Data publicării:
Panencefalita sclerozantă subacută, boala gravă la care vă supuneți copiii. Dr. Simin Aysel Florescu: E de netratat așa ceva! Apare la 8 - 10 ani de la infecție / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @Zay Nyi Nyi
Panencefalita sclerozantă subacută, boala gravă la care vă supuneți copiii. Dr. Simin Aysel Florescu: E de netratat așa ceva! Apare la 8 - 10 ani de la infecție / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @Zay Nyi Nyi

În fiecare an, mii de copii din România sunt expuși la riscuri majore din cauza refuzului părinților de a-i vaccina.



Episoade de infecții slabesc imunitatea și corpul copilului pe termen lung, iar lipsa de educație, lipsa de informare, fake-news-ul și încăpățânarea părinților nu fac decât să înrăutățească situația copiilor.

O boală aparent banală, cum este rujeola, poate lăsa urme adânci și devastatoare asupra sănătății copilului. Pe lângă complicațiile acute imediate, infecțiile virale deschid calea către afecțiuni grave pe termen lung.

Una dintre cele mai periculoase complicații este panencefalita sclerozantă subacută, o boală neurologică ireversibilă și etală care lovește la câțiva ani distanță de la „imunizarea naturală”, adică de la declanșarea rujeolei la copiii cărora părinții le refuză vaccinul.

Și, atenție mare... boala apare doar la copiii nevaccinați împotriva rujeolei.

„Aceste infecții pot determina foarte frecvent o patologie a complicațiilor post boală care îi poate afecta toată viața.

Sunt curioasă, după toate aceste zeci si mii de cazuri de rujeolă din România, să vedem peste 7, 8 - 10 ani câte cazuri de PESS vom avea, adică panencefalita sclerozantă subacută.

Este o complicație care apare la distanță de 8 - 10 ani de la momentul acut și determină o deteriorare cognitivă și a tuturor funcțiilor neurologice ale copiilor, până la deces. Este iremediabil, este de netratat așa ceva”, a declarat dr. Simin Aysel Florescu, Manager Spitalul Clinic Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, în cadrul conferinței DC Media Group - ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”

Citește continuarea pe DCMedical.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Probleme de sanatate





pixel