Parentingul și căsătoria, „mai dificile” ca niciodată. Un expert dă 3 sfaturi de top pentru a vă gestiona relația ca părinți: „Poate fi greu”

Data publicării:
Parentingul și căsătoria, „mai dificile” ca niciodată. Un expert dă 3 sfaturi de top pentru a vă gestiona relația ca părinți: „Poate fi greu” / FOTO: freepik.com @pixel-shot.com
Parentingul și căsătoria, „mai dificile” ca niciodată. Un expert dă 3 sfaturi de top pentru a vă gestiona relația ca părinți: „Poate fi greu” / FOTO: freepik.com @pixel-shot.com

Noile studii arată că parentingul și căsătoria sunt mai greu de gestionat ca niciodată!



Nu e nicio surpriză că oamenii de știință au descoperit că parentingul și căsătoria devin tot mai greu de gestionat. Noile elemente ale parentingului aduse de era tehnologică, cum ar fi comparațiile cu influenceri de pe rețelele sociale, împreună cu costurile crescânde pentru îngrijirea copiilor, dificultățile pentru părinții care îmbină cariera cu viața de familie, plus stresul adăugat al îngrijirii bunicilor și menținerea relațiilor intime - toate acestea aduc prea mult stres!

Cercetările recente au arătat nu doar că parentingul devine mai dificil, dar părinții nu sunt pregătiți pentru lupte.

Specialiștii Centrului de Cercetare PEW au descoperit că majoritatea părinților cred că a fi părinte a fost mai greu, sau mult mai greu, decât se așteptau. Un factor important care contribuie la acest lucru este relația pe care o au cu celălalt părinte al copiilor, fiind judecați de aproximativ jumătate dintre părinții căsătoriți sau care locuiesc împreună în funcție de modul în care își cresc copiii.

Nu e o surpriză atât de mare că atât de mulți părinți se simt astfel. Știm de mult că a fi părinte schimbă dinamica unei relații, fiind complet normal să te simți deconectat de partener după ce ai un copil, iar mulți experți împărtășesc sfaturi pentru a ajuta părinții să se conecteze cu partenerul după ce copiii s-au culcat.

Consilierul certificat MBACP Georgina Sturmer a oferit trei sfaturi principale despre cum să vorbești și să îți readuci relația pe drumul cel bun, notează goodto.com.

Exprimă-ți sentimentele

„Dacă simțim că suntem judecați, poate fi util să ne exprimăm sentimentele. Dar acest lucru nu este întotdeauna ușor”, susține experta.

„Dacă ne simțim anxioși sau furioși, cuvintele noastre ar putea să curgă într-un mod agresiv sau defensiv și acest lucru poate escalada situația în loc să o aplaneze.

Poate fi util să ne luăm puțin timp pentru a explora mai întâi sentimentele noastre, pentru a examina mai atent acest sentiment de 'a fi judecați'.

Odată ce știm ce se întâmplă, poate fi mai ușor să ne gândim să ne exprimăm sentimentele partenerului nostru și, atunci când o facem, poate fi mai eficient să folosim 'declarații eu', pentru a împărtăși cum ne simțim, în loc să aducem acuzații celuilalt”.

Găsiți momentul potrivit

Georgina explică: „Ca părinți ocupați, poate părea dificil să găsim momentul potrivit pentru a aborda ceea ce se întâmplă. Dar este foarte important să găsim un moment și un loc pentru a discuta despre ceea ce se întâmplă când amândoi ne simțim calmi și avem destul timp să ne exprimăm propriile perspective - și să ne ascultăm reciproc.”

Ea a adăugat că un moment potrivit este atunci când copiii s-au culcat, sunt la școală sau plecați din casă pentru orice alt motiv, astfel încât amândoi să ne putem concentra pe conversație și nu pe ceea ce fac copiii noștri.

„Acest lucru înseamnă că vom fi mai puțin distrași și mai capabili să vorbim liber și sincer”, a spus ea.

Negociați

Nimeni nu vrea să facă compromisuri, dar Georgina spune că uneori este necesar.

„Când decidem să ne căsătorim și să avem copii, nu este garantat că vom avea aceleași viziuni și abordări în privința parentingului. Odată ce am discutat despre provocările noastre, s-ar putea să ne găsim în continuare într-un impas”, explică ea în mod realist.

„Este important să luați în considerare împreună cum puteți ajunge la un compromis în ceea ce privește aspectele parentingului. Poate fi vorba despre a găsi un echilibru sau despre a încerca o abordare și a vedea dacă funcționează, apoi evaluați împreună.

Aceste negocieri ne pot ajuta să ne simțim mai mult ca o echipă, iar acest sentiment de unitate înseamnă că, atunci când întâmpinăm dificultăți, putem lucra împreună pentru a rezolva orice provocări, în loc să ne simțim judecați de celălalt.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel