Orăşelul Copiilor din Capitală a fost scena unui accident grav în timpul unei zile de distracţie aparent nevinovată. O fetiţă în vârstă de 8 ani a fost grav rănită şi a fost transportată de urgenţă la spital după ce leagănul în care se dădea s-a rupt brusc. Incidentul a fost raportat imediat prin apelul la numărul de urgenţă 112, iar părinţii copilei au depus plângeri.
Fetiţa se afla într-un leagăn fix, dându-se cu bucurie înainte ca incidentul să aibă loc. Într-o fracțiune de secundă, unul dintre lanţurile leagănului a cedat şi s-a desprins de carabină, determinând căderea bruscă a copilei. Impactul a fost devastator, cauzându-i răni serioase la cap şi picioare, iar mâna şi umărul stâng au fost imobilizate în ghips. Mai mult decât atât, în urma acestui incident nefericit, fetiţa nu mai poate participa la şedinţele terapeutice, având în vedere că suferă de autism şi epilepsie.
Fratele mai mare al fetiţei, în vârstă de 12 ani, a acţionat cu promptitudine şi a sunat imediat la serviciul de urgenţă 112 pentru a solicita ajutor. Părinţii copilei sunt profund îngrijoraţi şi revoltaţi de ceea ce li s-a întâmplat fiicei lor într-un loc de joacă aparent sigur. Simona Sandu, mama fetiţei, a declarat că au verificat în mod atent leagănul înainte ca incidentul să aibă loc, observând doar rugina, dar niciodată nu au crezut că acesta ar putea prezenta un pericol, având în vedere prezenţa altor părinţi şi copii în zonă.
După tragicul accident care a avut loc în Orăşelul Copiilor din Capitală, părinţii fetei rănite au decis să ia măsuri legale şi să facă plângeri la Primărie şi la Poliţie. În plus, ei intenţionează să sesizeze şi Protecţia Consumatorului, precum şi Direcţia pentru Protecţia Copilului, pentru a aduce la cunoştinţa autorităţilor competente această situaţie gravă.
Conştienţi de importanţa rezolvării rapide şi eficiente a problemei, autorităţile locale au luat deja măsuri concrete. Accesul în zona respectivă a fost restricţionat, iar leagănul rupt a fost confiscat pentru investigaţii suplimentare. Aceste acţiuni au avut drept scop asigurarea siguranţei celorlalţi copii care se joacă în parcul respectiv şi prevenirea unor incidente similare în viitor.
Pe reţelele sociale, accidentul a generat un val puternic de reacţii. Având în vedere că locul respectiv este frecventat de mii de copii în fiecare săptămână, preocuparea şi îngrijorarea comunităţii sunt în creştere. Utilizatorii de pe Facebook au făcut cunoscute nemulţumirile lor, semnalând şi alte potenţiale probleme în parc, precum fisurile de pe un tobogan.
Primarul Sectorului 4 a intervenit în acest context, transmiţând scuze familiei afectate şi asigurându-i pe toţi că s-au luat deja măsuri concrete pentru remedierea situaţiei, informează Observator. Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, a declarat că, împreună cu corpul de control, au acţionat imediat la nivelul tuturor celor 260 de locuri de joacă din sector pentru a preveni astfel de incidente şi pentru a asigura siguranţa copiilor.
Orăşelul Copiilor din Capitală se confruntă cu un al doilea accident. În anul 2017, o tânără în vârstă de 23 de ani a suferit răni grave în timp ce se dădea cu tiroliana la o înălţime de 7 metri, tot în acelaşi parc. Incidentul a avut loc în urma nerespectării indicaţiilor primite de la instructori, iar cei de la turnul de sosire nu au reuşit să o prindă în siguranţă. Ca urmare a acestui incident, platforma de tiroliană a fost închisă temporar pentru desfăşurarea anchetei.
Accidentul din 2017 a ridicat semne de întrebare cu privire la siguranţa şi monitorizarea echipamentelor şi activităţilor din Orăşelul Copiilor. Tânăra rănită a suferit răni serioase şi a necesitat asistenţă medicală urgentă. Parcul a luat măsuri rapide şi a închis temporar platforma de tiroliană, permiţând autorităţilor să desfăşoare o anchetă amănunţită pentru a determina circumstanţele precise ale incidentului.
Aceste două incidente tragice în cadrul aceluiaşi parc ridică întrebări despre sistemul de verificare şi supraveghere a echipamentelor de joacă şi a activităţilor desfăşurate în Orăşelul Copiilor. Siguranţa copiilor şi vizitatorilor trebuie să fie o prioritate absolută, iar aceste evenimente nefericite pun sub semnul întrebării măsurile de precauţie şi respectarea standardelor de siguranţă.
Este imperativ ca autorităţile responsabile să analizeze cu atenţie aceste incidente şi să ia măsuri ferme pentru a evita astfel de tragedii în viitor. Evaluarea riguroasă a echipamentelor şi a procedurilor de siguranţă, împreună cu instruirea corespunzătoare a personalului de supraveghere, sunt aspecte esenţiale pentru asigurarea unui mediu sigur şi potrivit pentru toţi vizitatorii parcului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.