„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Data publicării:
„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!” / FOTO: freepik.com @Wavebreak Media
„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!” / FOTO: freepik.com @Wavebreak Media

O învățătoare susține că a descoperit un indiciu clar care o ajută să prevadă dacă un elev va pune probleme la școală.



„Părinți, vă implor să mă ascultați!”, spune învățătoarea Cooke, din SUA, într-un videoclip devenit viral pe TikTok. „Există un singur lucru care îmi arată că un copil va fi o provocare în clasă pe tot parcursul anului școlar.”

Surprinzător, acest semnal nu are legătură directă cu comportamentul copilului, ci cu atitudinea adulților din jurul lui – mai exact, a părinților care sar imediat în apărarea copilului și îi învinovățesc pe profesori atunci când apar dificultăți.

„Îi faceți un mare deserviciu copilului dacă nu îl învățați să își asume responsabilitatea pentru acțiunile sale”, explică Ashlyn Cooke, în vârstă de 30 de ani. „Dacă părintele și profesorul nu împărtășesc același obiectiv – acela de a forma un om bun – atunci cadrul didactic este limitat în ceea ce poate realiza.”

CITEȘTE ȘI Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Așa îi faci copilului tău un mare deserviciu”

SURSA FOTO: freepik.com @reshetnikov_art

Ashlyn Cooke spune că înțelege cât de natural este ca părinții să fie protectori cu propriii copii și că e firesc să pună întrebări atunci când apar măsuri disciplinare.

„Dar, atunci când începi cu «Copilul meu nu ar face niciodată așa ceva» și treci direct la a mă ataca pe mine, ca profesor, îi faci copilului tău un mare deserviciu”, a declarat Cooke pentru TODAY.com. „Îl înveți, fără să-ți dai seama, să nu respecte autoritatea.”

În viziunea ei, ideal ar fi ca părintele și cadrul didactic să formeze o echipă.

„Ne întâlnim cu copilul și transmitem împreună așteptări clare și comune”, explică ea. „Această abordare are un impact pozitiv pe termen lung, atât asupra comportamentului, cât și asupra dezvoltării emoționale.”

Și experta în educația copiilor, dr. Deborah Gilboa, este pe deplin de acord.

„Când reacționăm agresiv față de cei care sugerează că al nostru copil ar fi putut greși, îl învățăm că, atunci când se simte inconfortabil sau nefericit, întotdeauna altcineva e de vină”, spune Gilboa pentru TODAY.  „Părinții trebuie să fie un model și să asculte și punctul de vedere al celorlalți. Dacă noi nu putem face asta, nici copiii noștri nu vor învăța să o facă. Iar acest lucru le va afecta relațiile și șansele în viață.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel