Partenerul îl iubește pe copil mai mult decât pe tine? Un nou studiu arată ADEVĂRUL! Ce au arătat scanările creierului

Data publicării:
Partenerul îl iubește pe copil mai mult decât pe tine? Un nou studiu arată ADEVĂRUL! Ce au arătat scanările creierului / FOTO: freepik.com @chokniti
Partenerul îl iubește pe copil mai mult decât pe tine? Un nou studiu arată ADEVĂRUL! Ce au arătat scanările creierului / FOTO: freepik.com @chokniti

Un nou studiu a dezvăluit diferitele tipuri de iubire pe care le simțim pentru persoanele din viața noastră și a evidențiat care dintre aceste legături este cea mai puternică.



Te-ai întrebat vreodată dacă partenerul tău își iubește copiii mai mult decât te iubește pe tine? Ei bine, știința confirmă acum că acest lucru este foarte posibil.

Este inevitabil ca apariția copiilor să schimbe relația cu partenerul tău, fie prin mici ajustări, cum ar fi găsirea de noi modalități de a vă reconecta după ce copiii s-au culcat, fie prin schimbări mai mari, cum ar fi sentimentul de deconectare totală după ce ați avut un copil (ceea ce este mai normal decât ai putea crede).

Totuși, o schimbare majoră, pe care mulți au bănuit-o de mult timp, a fost acum confirmată de știință. Dacă ai simțit vreodată că partenerul tău își iubește copiii mai mult decât pe tine, probabil că ai dreptate, deoarece cercetările au arătat că legătura dintre un părinte și copil depășește, în general, legăturile romantice din viața noastră.

Dar dacă te simți supărat că dragostea partenerului pentru tine nu mai este prioritatea principală în viața lui, amintește-ți că același lucru se aplică și pentru tine – și dragostea ta pentru copiii tăi a depășit probabil dragostea ta pentru partenerul tău!

Oamenii de știință de la Universitatea Aalto din Finlanda au analizat scanările RMN

SURSA FOTO: freepik.com @teksomolika

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință de la Universitatea Aalto din Finlanda au analizat scanările RMN și au observat activitatea cerebrală a participanților în timp ce aceștia citeau descrieri ale diferitelor tipuri de dragoste.

Unul dintre mesaje spunea: „Îți vezi copilul nou-născut pentru prima dată. Este moale, sănătos și perfect – cea mai mare minune a vieții tale. Simți o dragoste profundă pentru acest micuț.”

Un alt mesaj descria: „Copilul tău aleargă vesel către tine pe o pajiște însorită. Zâmbiți împreună, iar razele soarelui îi luminează fața. Simți dragoste pentru copilul tău.”

Toți cei 55 de participanți la studiu, cu vârste cuprinse între 28 și 53 de ani, aveau cel puțin un copil și erau într-o „relație de cuplu iubitoare”.

În cadrul cercetării au fost studiate șase tipuri de dragoste, inclusiv pentru copii, parteneri, prieteni apropiați, animale de companie, străini în nevoie și natură.

Copiii au generat cel mai puternic răspuns emoțional din partea participanților, în timp ce dragostea romantică a ocupat locul al doilea.

Toate tipurile de dragoste sunt activate în aceeași zonă a creierului

SURSA FOTO: freepik.com @yarruta

Deși intensitatea răspunsurilor a variat în funcție de scenariu și tip de iubire, cercetarea a arătat că toate tipurile de dragoste sunt activate în aceeași zonă a creierului, indiferent dacă este vorba despre dragoste pentru natură sau pentru propriii copii.

Explicând descoperirile, Parttyli Rinne, cercetător principal la Universitatea Aalto, a spus: „În cazul dragostei parentale, s-a observat o activare profundă în sistemul de recompensă al creierului, în zona striatumului, atunci când participanții își imaginau dragostea pentru copiii lor, activare care nu a fost observată pentru niciun alt tip de iubire.”

Deși dragostea romantică pare să fie „retrogradată” pe locul al doilea după ce apar copiii, relația romantică rămâne extrem de puternică și importantă în viața fiecăruia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





pixel