Patru afirmații pe care copiii trebuie să le audă pentru a-i educa cu succes, potrivit unui expert în parenting

Data publicării:
Patru afirmații pe care copiii trebuie să le audă pentru a-i educa cu succes, potrivit unui expert în parenting / FOTO: freepik.com @Ivanko80
Patru afirmații pe care copiii trebuie să le audă pentru a-i educa cu succes, potrivit unui expert în parenting / FOTO: freepik.com @Ivanko80

Ceea ce le spunem copiilor noștri și, mai presus de toate, cum le spunem, contează foarte mult. 



Erika Katz, expert în parenting și autoarea cărții „Coach Parenting”, ne aduce în atenție importanța felului în care comunicăm cu copiii noștri. Cu toate că suntem deseori copleșiți și iritați, este important să ne amintim să folosim un ton de voce care să fie potrivit.

Katz vine cu patru fraze pozitive pe care le putem utiliza în patru situații diferite.

Citește și Un psihoterapeut spune care sunt cele 5 afirmații toxice pe care părinții NU ar trebui să le spună niciodată copiilor lor! Ce să folosească în schimb

Patru fraze pozitive pe care să le folosești cu copiii tăi în patru situații diferite

În comunicarea cu ai noștri copii, empatia și bunătatea joacă un rol esențial. Este important să evităm să-i certăm în public sau să-i facem de rușine, deoarece aceste acțiuni pot afecta negativ stima de sine, încrederea și motivația lor - elemente de bază pentru a face față cu succes dificultăților vieții și pentru a dezvolta rezistența.

Erika Katz, expert în parenting și autoarea cărții „Coach Parenting”, ne oferă patru fraze pozitive pe care le putem folosi în diverse situații pentru a menține o comunicare eficientă cu cei mici. Aceste fraze încurajează empatia și construiesc o relație mai sănătoasă:

„Te-ai descurcat de minune! De ce nu facem și noi asta...?”

Această frază poate fi folosită atunci când copiii încep sarcini sau responsabilități, dar nu le pot finaliza pe toate. Prin acest elogiu, îi motivăm să continue să facă bine și îi încurajăm să își concentreze eforturile pe rezultate mai bune.

„Știu că ești supărat, dar nu poți lovi/mușca...”

Această expresie este potrivită atunci când copiii manifestă comportamente agresive. Prima parte a frazei validează emoțiile lor, dar a doua parte subliniază că anumite comportamente nu sunt acceptabile.

„Ai făcut (această sarcină) foarte bine! Știu că poți să o faci și pe aceasta”

Folosiți această frază când copiii se confruntă cu dificultăți în îndeplinirea unei sarcini sau activități. Recunoașterea realizărilor lor anterioare le transmite încredere și îi încurajează să depună efort pentru a înfrunta noi provocări.

„Îmi cer scuze. Nu mi-am dat seama ce simțeai”

Această frază este esențială atunci când adulții nu au gestionat corect propriile emoții și au afectat relația cu copiii. Cererea de scuze demonstrează responsabilitate și arată că emoțiile copiilor sunt importante.

Aceste fraze pozitive contribuie la o comunicare mai sănătoasă între părinți și copii și la dezvoltarea unor relații mai armonioase. Emotivitatea și înțelegerea sunt cheia în relația cu cei mici, iar aceste expresii pot construi un climat de comunicare pozitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel