În timp ce bazinele de înot pot părea o distracție inofensivă, un expert a avertizat despre pericolele ce pot reprezenta un risc și care, „cu adevărat care pune viața în pericol”.
Ivan Ivanov, expert în curățenie la End of Tenancy London, a declarat: „Cumpărarea unei piscine în aer liber este doar jumătate din poveste. La fel de importantă este întreținerea; cu bolile transmise prin apă mai răspândite în timpul verii, este extrem de important să fii conștient de modalități de a-ți menține piscina exterioară departe de boli cu adevărat care pun viața în pericol.”
Fără să acordați o atenție deosebită stării apei piscinei dvs., pot apărea boli, de la campylobacterul mai frecvent – care provoacă diaree – până la boala potențial mortală, salmonella.
„Chiar dacă nu le folosești frecvent există riscul de îmbolnăvire. Germenii și bacteriile sunt invizibile cu ochiul liber. Recomandăm mai degrabă prevenirea decât vindecarea. În cazul în care apa din piscină pare curată și nu are resturi plutitoare, atunci nu ar trebui să o schimbați. După două sau trei utilizări este însă necesar să o schimbați”, a mai sfătuit Ivan Ivanov.
Fotografie de la Esteban Garcia/ Pexels
Acestea fiind spuse, dacă aveți o piscină mai mare cu filtru, este important să urmăriți utilizarea clorului și să îl filtrați în mod constant dacă este posibil. Când se adaugă clorul în apa din piscină gonflabilă cu niveluri ideale de pH, va ucide majoritatea germenilor, inclusiv Escherichia coli, în mai puțin de o oră.
Cu toate acestea, nu toți germenii sunt uciși de clor în aceeași perioadă de timp. Există germeni care durează mai mult pentru a fi eradicați, cum ar fi criptosporidium, care durează în jur de 15.300 de minute (echivalentul a 10,6 zile). Giardia, un parazit care provoacă crampe abdominale dureroase și diaree persistentă, se elimină în aproximativ 45 de minute. Virusul hepatitei A poate rămâne activ în apa piscinei mai mult de 15 minute după ce a fost tratat cu clor.
Mai este și problema atingerii unui pH corect și a unui nivel de dezinfectant, doi factori care merg mână în mână. Potrivit CDC, pH-ul ideal pentru uciderea germenilor este între 7,2 și 7,8 părți per milion.
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels
Această gamă face, de asemenea, apa mai confortabilă pentru ochii și pielea înotătorilor, care poate fi iritată de excesul de clor. Prea puțin clor și capacitățile de ucidere a germenilor ale dezinfectantului sunt limitate.
După ce goliți piscina și o lăsați să se usuce, dezinfectați suprafețele uscate cu o soluție de înălbitor și apă, urmând instrucțiunile producătorului, apoi clătiți din nou cu apă curată.
Controlul clorului și al pH-ului: Monitorizați în mod regulat nivelurile de clor și pH. Utilizați seturi de testare specifice pentru a vă asigura că apa este întotdeauna sigură pentru înot.
Curățare regulată: Îndepărtați resturile cu un skimmer manual și curățați fundul piscinei pentru a evita acumularea de murdărie și alge.
Pool Shock: Efectuați un tratament de „șoc” săptămânal cu o doză mai mare de clor pentru a elimina orice contaminanți rezistenți.
Golire periodică: Goliți piscina complet cel puțin o dată la două săptămâni, lăsând-o să se usuce la soare pentru a preveni proliferarea bacteriilor și țânțarilor.
Utilizarea produselor suplimentare: Luați în considerare utilizarea produselor suplimentare, cum ar fi algicidele, pentru a preveni creșterea algelor și pentru a menține apa cristalină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.