Peste 600 de părinți din România au înființat ”Brigada Părinților Antidrog”

Data publicării:
Fotografie de la Yan Krukau/ Pexels
Fotografie de la Yan Krukau/ Pexels

Înițiativa de a înființa Brgada Părinților Antidrog a plecat de la o familie cu trei copii din Brașov care a reușit să convingă și Comitetul Județean al Părinților să li se alăture.



Cristina Timariu este o mamă a trei copii cu care a vorbit despre droguri și a aflat că astfel de substanțe se sunt la îndemnână. Mai mult, copiii păreau să știe mai multe lucruri despre stupefiante decât ea însăși. Uimită, Cristina a decis să ia legătura și cu alți părinți care au auzit povești similare.

”Mi-am dat seama că trăim într-o altfel de realitate, una pe care eu nu voiam deloc să o văd și mi-am dat seama că nu știu cum să mă comport”, a declarat Cristina, potrivit unui reportaj video realizat de Euronews Romania.

Cătălin Nan, președintele Comitetului Județean al Părinților din Brașov și Vicepreședinte al Federației Naționale a Părinților, a adăugat: “Eu sunt tatăl a trei adolescente, din clasele a IX-a, a XI-a și a XII-a, și vorbesc cu ele despre orice, inclusiv despre petreceri și vacanțe. Toți copiii, nu doar ai mei, ne spun că da, există consum de droguri printre colegii lor.”

Deoarece autoritățile încă discută strategii pentru combaterea consumului de droguri în școli, dar nu au un plan concret, Cristina a decis să înființeze Brigada Părinților Antidrog. În doar 3 zile s-au înscris în Brigadă peste 600 de părinți.

Aceștia au participat la mai multe întâlniri organizate online cu psihologi, care le-au oferit informații despre cum să detecteze un consumator de droguri și cum să se comporte atunci când propriul lor copil se confruntă cu acest viciu.

Prin inițiativa lor, Brigada Părinților Antidrog și-au propus să aducă la aceeași masă părinți care doresc să protejeze și să educe copiii în privința pericolelor drogurilor. Această comunitate de părinți devine un sprijin reciproc și o sursă de informații și strategii pentru a preveni consumul de droguri în rândul tinerilor.

În final, este esențial ca autoritățile să acționeze rapid și să dezvolte strategii concrete pentru combaterea consumului de droguri în școli.

Youtube video image

Citește și: Klaus Iohannis, despre introducerea de teste antidrog în școli: „Doar cu acordul părinților. Nu putem să stăm să observăm și să nu facem nimic!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel