Pielea copiilor și frigul: Cum să preveniți dermatita și alte reacții

Data publicării:
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Iarna este un anotimp frumos din multe motive: zăpada, sărbătorile de Crăciun, șemineul... Dar trebuie să faci față bolilor și frigului! Și, de asemenea, câtorva mici neplăceri pe care este mai bine să știți să le gestionați, cum ar fi dermatita de frig la copii, cunoscută ca și alergia rece sau dermatita rece.



Ce este dermatita rece

Frigul și hainele sintetice sunt dușmanii pielii  deoarece aceste două lucruri scad gradul de hidratare și pot provoca consecințe neplăcute.

Dermatita rece la copii este destul de frecventă tocmai pentru că aceștia nu se gândesc la faptul că pielea lor se poate deshidrata și deci reacționează devenind iritată. Această stare indică de fapt o reacție inflamatorie a epidermei.

 Mâinile sunt afectate mai des, atât pentru că sunt mai expuse (mai puțin acoperite), cât și pentru că sunt spălate des, poate cu produse agresive, dar pot fi afectate și alte zone ale corpului, precum picioarele, trunchiul și brațele. 

Pielea copiilor care suferă de dermatită indusă de frig apare foarte uscată, uneori roșie, poate mâncărime și poate duce și la eritem sau fisuri sau fisuri, adică răni reale.

Cum să recunoști dermatita rece

Recunoașterea dermatitei la rece nu este dificilă.

Dacă vezi că pielea fiului sau fiicei tale este foarte uscată , dacă mâncărime, dacă se descuamează, este foarte probabil să fie așa. De obicei, atunci când apare dermatita rece, copilul se plânge de mâncărime , zgârieturi adesea - mâini, față, trunchi - și unele haine pot înrăutăți situația. Uneori pot apărea și bule care pot deruta părinții. Dar dermatita rece este bine recunoscută deoarece întreaga piele este afectată de iritație și apare foarte uscată, cel puțin în zona afectată. 

Cum să evitați și să rezolvați dermatita rece

Pentru a evita problema dar și pentru a o rezolva, puteți implementa câteva măsuri simple. Dacă fiul sau fiica dumneavoastră are deja dermatită rece, cereți sfatul medicului pediatru sau dermatologului pentru a vă prescrie o cremă pentru a ameliora mâncărimea și disconfortul. De asemenea, nu uitați să: 

alegețihaine calde, dar neiritante, în contact direct cu pielea, cum ar fi bumbacul organic.folosiți detergenți blânzi, nu permiteți dușurile sau băile prea fierbinți și aplicați întotdeauna o cremă după spălareumidificați aerul din casă,astfel încât pielea să nu se usuce prea multamintește-le copiilor să bea multă apă

Secretul pentru a ține pielea uscată și, prin urmare, dermatita, este să vă mențineți pielea cât mai hidratată posibil. Pentru a răspunde corect la atacul temperaturilor scăzute, bariera cutanată trebuie să fie sănătoasă și nu deja fragilă. Pielea bine hidratată, chiar și cu o cremă, este cea mai bună modalitate de a evita dermatita și eczema.

Cel mai eficient tratament este prevenția!

Utilizați cremele emoliente odată cu venirea sezonului rece, înainte ca pielea să manifeste primele semne de xeroză.

Nu exagerați cu spălatul mâinilor. În perioada sezonului rece igiena mâinilor tinde să fie exagerată din cauza incidenței mari a răcelilor și gripelor. Utilizati săpunuri blânde, cu pH neutru, ce nu distrug filmul hidrolipidic.

Evitați soluțiile alcoolice dezinfectante pentru mâini. Prin persistența lor pe suprafața pielii ele deteriorează bariera cutanată, distrug filmul hidrolipidic și agravează xeroza cutanată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Sanatate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel