Plâns, disconfort și somn întrerupt: Ce sunt Săptămânile Magice ale Copiilor?

Data publicării:
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Plâns, disconfort, întrerupere a somnului. Ce se întâmplă? Află care sunt săptămânile magice ale copiilor și vei înțelege de ce, de multe ori, simți că se întâmplă lucruri diferite.



De zeci de ani, se vorbește despre regresiile de somn la copii și despre ce înseamnă acestea. În termeni științifici, cel mai răspândit studiu este cel al antropologului Hetty van de Rijt și al psihologului Frans Plooij, publicat în 1992. Ei au descoperit că copiii fac anumite salturi mentale în dezvoltarea lor în primele 20 de luni de viață și că acele perioade pot fi prezis.

Investigațiile acestor oameni de știință s-au transformat într-o carte și acolo au numit aceste zile ale copilului drept săptămânile magice.

Săptămânile magice, ce sunt și cum să le recunoaștem?

În calitate de mame, știți că aveți o legătură specială cu copilul dumneavoastră. Dacă observi că este diferit, că este mai iritat decât de obicei sau că și-a modificat programul de somn, ar putea fi una dintre așa-numitele săptămâni magice ale copiilor. În aceste zile, creierul micuțului tău se pregătește pentru o schimbare. La sfârșitul fiecărei etape, el se va calma și va fi încorporat noile învățări.

Săptămâna 5 – Saltul 1

Copilul se adaptează la senzațiile sale în noul mediu. Drept urmare, el petrece mai multe ore treaz pentru a-și recunoaște lumea. În săptămâna 5 și deseori în ultimele ore ale zilei, vei observa ca este neliniștit și te vei chinui sa-l adormi.

Săptămâna 8 – Saltul 2

În aceste zile, copilul începe să recunoască tipare. De exemplu, el constată că poate repeta mișcările mâinii și chiar sunete, așa că o face iar și iar. Această descoperire îl face neliniștit și probabil că va avea dificultăți în a adormi. Prin urmare, asigurați-vă de tot confortul lui, inclusiv o cameră liniștită.

2. Fotografie... (pexels-rdne-6849528_55594400.jpg)

Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Săptămâna 12 – Saltul 3

Micutul distinge diferite tonuri de voce iar mișcările sale sunt mai coordonate și mai blânde . Recunoașterea lumii îi provoacă nervi. Prin urmare, este mai activ și începe să-și schimbe treptat rutina de somn.

Săptămâna 19 – Saltul 4

Recunoaște secvențele și cauzele și consecințele unor acțiuni simple. Este ideal să profitați de această nouă abilitate de a crea evenimente recunoscute, cum ar fi organizarea unei rutine eficiente de somn.

Săptămâna 26 – Saltul 5

Copilul își extinde lumea spațială și înțelegerea distanțelor. Din acest motiv el manifestă anxietate atunci când te îndepărtezi de el. În plus, el devine mai flexibil și este probabil să înceapă să se târască și să se rostogolească singur. Acesta din urmă poate duce la întreruperea somnului și la disconfortul rezultat de a nu putea adormi rapid.

Săptămâna 37 – Saltul 6

În această săptămână magică, copilul tău începe să se diferențieze și să înțeleagă că unele lucruri sunt diferite de altele. Specialiștii spun că este capabil să distingă categorii. Deja cu un grad de mobilitate deplină, somnul este întrerupt mai mult decât în ​​mod normal de propriile mișcări.

3. Fotografie... (pexels-yankrukov-5791339_56740700.jpg)

Fotografie de la Yan Krukau/Pexels

 

Săptămâna 46 – Saltul 7

Copilul recunoaște secvențe simple precum trezirea, îmbrăcarea și micul dejun. Copiilor nu le place incertitudinea, le place să știe ce urmează, așa că se simt foarte confortabil când o primesc. Poate că vrea să renunțe la un pui de somn și, prin urmare, să-și schimbe rutina de somn.

Săptămâna 55 – Saltul 8

După un an de viață, copilul începe să aibă preferințe și să aleagă, de exemplu, dacă îi place o jucărie sau alta. Dându-și seama că poate face singur alegeri, încearcă să sară peste un pui de somn sau să-și prelungească ora de culcare.

Înțelegeți săptămânile magice pentru a vă susține copilul

Principala schimbare care trece prin fiecare săptămână magică este evoluția percepției. Cu cât percep lumea mai mult, cu atât copiii devin mai curioși și anxioși, ceea ce le face dificil să se împace și să mențină o rutină de somn. Îi puteți ajuta făcându-și locul unde să doarmă confortabil și liniștit. Ideea este de a crea un mediu calm astfel incat cel mic sa se poata relaxa.

Deși subiectul regresiilor de somn la copii este controversat, putem face o paralelă. De exemplu, gândește-te la tine și la cât de șocat ești când ai sau descoperi ceva nou. Cum dormi în ziua aceea? Ei bine, la fel este și cu copiii! Au nevoie doar de sprijinul tău pentru a se calma și a se odihni bine pentru a începe noua zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi





pixel