Poate un copil cu ADHD să ducă o viață normală?

Data publicării:
 Poate un copil cu ADHD să ducă o viață normală / FOTO: freepik.com@freepik
Poate un copil cu ADHD să ducă o viață normală / FOTO: freepik.com@freepik

În Marea Britanie, aproximativ 3-5% dintre copii sunt afectați de ADHD (Tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate). 



Dacă copilul dumneavoastră a fost recent diagnosticat cu ADHD, este posibil ca mintea dumneavoastră să se gândească imediat la ce ar putea însemna acest lucru pentru viața lui în viitor.

Poate un copil cu ADHD să ducă o viață normală?

ADHD poate face ca un copil să fie mai impulsiv, mai greu concentrat sau mai agitat, dar asta nu înseamnă că nu va avea o viață frumoasă.

Citește și „Lasă-l să plângă”, sfatul care devastează creierul copilului: „Nivelurile crescute de cortizol și adrenalină pot afecta conexiunile neuronale!”

În realitate, acești copii pot avea multe calități pozitive, cum ar fi creativitatea, energia și abilitatea de a gândi în moduri neobișnuite. Mulți copii cu ADHD reușesc să depășească provocările, iar cu susținerea corectă, pot duce o viață de succes.

Este important să înțelegem că ADHD nu definește tot ce este un copil. Cu sprijinul potrivit, acești copii pot învăța cum să își gestioneze simptomele și să își regleze comportamentele.

Opțiunile de tratament includ medicație sau terapie comportamentală.

E clar că e nevoie de răbdare și înțelegere, dar ADHD nu înseamnă o condamnare. De fapt, mulți copii cu ADHD ajung să aibă cariere de succes și relații sănătoase, chiar dacă trebuie să învețe să-și ajusteze abordarea în anumite situații.

Ce poți face ca părinte pentru a-l sprijini?

Sursa foto: freepik.com@gpointstudio

În primul rând, e important să ai un diagnostic clar, pus de un specialist, care poate să-ți ofere un plan de acțiune bazat pe nevoile copilului tău.

Acesta poate include terapii care să-l ajute să învețe să se concentreze mai bine, să își regleze comportamentele impulsive și să își gestioneze energia.

De asemenea, este esențial să creezi un mediu acasă și la școală care să fie structurat și să ofere siguranță, pentru că acești copii se simt mai confortabil când știu ce se întâmplă și ce se așteaptă de la ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





pixel