Prioritățile învățământului, văzute de la catedră. Prof. Andreia Bodea: „Este o mare problemă acest aspect” VIDEO

Data publicării:
Prioritățile învățământului, văzute de la catedră. Prof. Andreia Bodea „Este o mare problemă acest aspect” / FOTO: freepik.com@Graeak
EXCLUSIV
Prioritățile învățământului, văzute de la catedră. Prof. Andreia Bodea „Este o mare problemă acest aspect” / FOTO: freepik.com@Graeak

Prof. Andreia Bodea, directorul Colegiului Național I.L. Caragiale din București, a fost invitata lui Sorin Ivan în ediția de luni de la DC Edu.



Aceasta a vorbit despre prioritățile învățământului românesc, din postura de profesor.

Citește și Disciplină și reguli în școli. Prof. Andreia Bodea: Am o problemă cu părinții. Tinerii sunt mai dispuși să accepte limitele unui regulament

„Aș începe cu faptul că viața elevilor s-a diversificat atât de mult pe lucruri de făcut după ce pleacă de la școală, încât faptul ca ei nu pot învăța toți dimineața, nu este număr de școli suficient în așa fel încât ei să aibă după amiaza libera. Asta este o problemă uriașă.

Din fericire, la Caragiale toată lumea învață dimineața.

Este o excepție.

O altă problemă este faptul că ei petrec la școală foarte mult timp, după care ei pleacă și nu se duc direct acasă cum ne duceam noi, faptul că nu le putem oferi posibilitatea de a lua o masă.

Ei vin la 8 la școală, pleacă la 15.00, se duc la un sport, ajung acasă la 19.00.

Nu se mai întâmplă nimic, cel puțin la Caragiale nu se mai întâmplă nimic. Caragiale ar fi avut spațiu să aibă sală de mese și mi-aș fi dorit ca ei să poată lua o masă.

Așa au mers lucrurile. Nu mai este școala care era acum 30 de ani, unde copiii de la școală se duceau 90% direct acasă”, a precizat Andreia Bodea.

„Lucrurile au rămas așa”

Sursa foto: freepik.com@freepik

Directorul Colegiului Național I.L. Caragiale din București a precizat faptul că s-a tot discutat pe această temă și la nivel de Sindicat, însă fără rezultat.

„S-a discutat mult pe tema asta și lucrurile au rămas așa. Găsim soluții în așa fel încât să mulțumim pe toată lumea. Asta este un alt aspect.

După este resursa umană, adică vedem cu toții, deși este o categorie socio-profesională foarte numeroasă, există multe derapaje de comportament și în zona cadrelor didactice, există blocaje și dificultate de a intra în sistem, există aceeași dificultate de a părăsi sistemul în momentul în momentul în care nu mai este dorit și nu mai ești binevenit acolo.

Este nevoie de un mentorat, de niște oameni.

Înainte când intrai ca tânăr profesor într-o școală, erai luat sub aripa șefului de catedră, în sensul bun, și îndrumat, și corectat.

Acum nu se mai întâmplă așa cum se întâmpla”, a explicat Andreia Bodea.

„Ce mi-aș dori eu să învățăm de la Caragiale este ASTA”

Cadrul didactic a vorbit și despre ce putem învăța de la Caragiale.

„De la Caragiale învățăm ca există în continuare personajele, cu alte Haine. Învățăm că avem în continuare pedagogi de școală nouă în toate sensurile pe care le putem da acestei sintagme.

Ce mi-aș dori eu să învățăm de la Caragiale este să ne păstrăm sarcasmul și doza de umor, mai ales în zona preuniversitară, unor fără de care este clar că nu putem răzbi.

Luăm totul în râs pentru că avem sentimentul că nimeni nu ne mai ia în serios, pentru că dacă ne luăm prea în serios”, a conchis Andreia Bodea.

Materialul integral poate fi urmărit mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Dezvoltare intelectuala





pixel