Problemele, dificultățile și vulnerabilitățile elevilor. Profesorul Robert Florea: „Ca să rezolvi niște probleme trebuie să faci ASTA”

Data publicării:
Problemele, dificultățile și vulnerabilitățile elevilor. Profesorul Robert Florea „Ca să rezolvi niște probleme trebuie să faci ASTA” / FOTO: freepik.com@davit85
EXCLUSIV
Problemele, dificultățile și vulnerabilitățile elevilor. Profesorul Robert Florea „Ca să rezolvi niște probleme trebuie să faci ASTA” / FOTO: freepik.com@davit85

În noua ediție a emisiunii de la DC Edu, un subiect adus în discuție a fost cel legat de problemele cu care se confruntă elevii.



Invitatul din ediția de luni, profesrul Florin Florea, a discutat despre problemele, dificultățile și vulnerabilitățile elevilor.

„Problemele cu care se confruntă profesorul consilier școlar sunt exact aceleași probleme cu care se confruntă întreaga comunitate școlară din care face parte consilierul școlar. Spectrul este foarte nuanțat și foarte diversificat.

Pentru ca putem să vorbim despre problematica anxietății sau despre chestiuni ce țin nu neapărat de tulburări comportamentale, dar care au incidență în conduita elevului și la rândul ei reverberează în tot ceea ce înseamnă climatul școlar. Mai este și problematica care, din păcate, devine din ce în ce mai acută, a copilului cu cerințe educaționale speciale.

Și aici, iarăși, spectrul este foarte larg, foarte amplu, și care are nevoie de o abordare integrată și cu resurse.

Aici atingem o altă problemă, cronicizată aproape, aceea a alocării de resurse specializate, nu doar prin profesori consilieri școlari. Aici este vorba inclusiv de măsuri care țin de abordare clinică pe care nu o poate oferi profesorul consilier școlar”, a declarat profesorul Robert Florea, în cadrul emisiunii moderate de Sorin Ivan.

Robert Florea mai puntează faptul că un profesor consilier nu poate rezolva toate problemele.

„Ca să rezolvi niște probleme trebuie să fii, în primul rând, onest în a identifica și odată ce-l identifici trebuie să știi ce resurse poți aloca.

Din păcate, resursele sunt în momentul de față parcimonioase, iar în sine tot ceea ce înseamnă un colectiv didactic dintr-o școală, de multe ori este excedat de problematica în sine.

Profesorul consilier vine cu o anumită perspectivă, dar el este o persoană și în consecință nu poate acoperi printr-un efort acțional tot ceea ce constituie problemele unei școli”, a explicat profesorul Robert Florea.

Emisiunea pe larg poate fi urmărită în linkul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel