Prof. Andreia Bodea, despre „industria” meditațiilor: „Se petrec niște lucruri absolut COMICE!” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Prof. Andreia Bodea, despre industria meditațiilor: „Se petrec niște lucruri absolut COMICE!” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @korrawinj
EXCLUSIV
Prof. Andreia Bodea, despre industria meditațiilor: „Se petrec niște lucruri absolut COMICE!” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @korrawinj

Fenomenul meditațiilor private a devenit o parte integrantă a educației în multe țări, inclusiv în România, unde tot mai mulți elevi apelează la ore suplimentare pentru a-și îmbunătăți performanțele școlare.



Acest fenomen este „alimentat” de o serie de factori, cum ar fi competiția intensă pentru admiterea la licee și universități de prestigiu, dorința părinților de a-și sprijini copiii în atingerea unor standarde academice înalte și, în unele cazuri, nevoia de a compensa lacunele din sistemul educațional public.

Meditațiile sunt văzute adesea ca o soluție eficientă pentru elevii care doresc să exceleze, dar și pentru cei care întâmpină dificultăți și au nevoie de sprijin suplimentar pentru a ține pasul cu cerințele școlare.

Citește și Strategii și procese pentru calitate în educație. Prof. Andreia Bodea explică ce demersuri se fac în acest sens / VIDEO

Despre această temă au discutat Sorin Ivan și invitata sa profesoara Andreia Bodea, directorul Colegiului Naţional I. L. Caragiale din Capitală, în cadrul emisiunii de la Dc Edu.

Sursa foto: freepik.com@gpointstudio

Prof. Andreia Bodea: „Fac meditații pentru că am acest sentiment de siguranță, dar eu lipsesc de la școală”

„Aici trebuie separate lucrurile pentru că se petrec niște lucruri absolut comice.

Elevi care fac meditații - și pe care îi știm cu toții, nu numai de la Caragiale – începând din clasa a IX-a până în clasa a XII-a și care iau note foarte slabe la Bacalaureat, și elevi care nu au făcut meditații pentru Bacalaureat de exemplu, deloc, dar au venit la școală, au avut profesori foarte bine pregătiți în fața lor și care au luat note foarte mari.

Această idee... mie mi se pare ciudat.

Eu am profesori care predau discipline probe de Bacalaureat, profesori care vin când începe clasa a XII-a și spun așa: „Dacă nu-mi lipsește de la ore și face ce spun eu, și învață ce îi dau eu, va lua la Bacalaureat notă peste 9”, și așa se întâmplă.

Deci sunt clase întregi de copii care nu fac nicio pregătire la istorie privată, și care fac cu oricare dintre colegii mei, cei 4 profesori de istorie, rareori este nota la istorie sub 8.50, de exemplu.

Prof. Andreia Bodea: „Fac meditații pentru că am acest sentiment de siguranță, dar eu lipsesc de la școală”

Deci, este și acest aspect: fac meditații pentru că am acest sentiment de siguranță, dar eu lipsesc de la școală. La școală am 4-5 ore de matematică.

Vorbesc de situația în care ai un profesor bun în clasă, și, totuși, în București, în marea majoritate a școlilor și liceelor, lucrul ăsta se întâmplă, și care te pregătește pentru asta. De ce ai mai face meditație?

Când vorbim de super-performanță este altceva și nu discutăm despre asta”, a spus Andreia Bodea.

Ea a precizat că prin lege este interzis să faci meditații cu elevii de la clasă.

Vezi și Profesor Andreia Bodea, despre scăderea respectului față de profesori: „Există situații în care nu se mai dă nici «Bună ziua»” / VIDEO

„Bacalaureatul este un examen ușor”

Sursa foto: freepik.com@stockking

Citește și Prioritățile învățământului, văzute de la catedră. Prof. Andreia Bodea: „Este o mare problemă acest aspect” VIDEO

„Cel puțin din grupul, și este un grup mare de profesori, și nu numai din Caragiale, pe care eu îi cunosc, oamenii aceștia fac performanță. Bacalaureatul este un examen ușor. Sigur, dacă nu înveți nimic devine foarte greu”, a mai spus profesorul de la Colegiul I.L Caragiale.

Emisiunea integrală poate fi urmărită în linkul de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Dezvoltare intelectuala




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel