Prof. Nicolae Voiculescu, despre importanța cunoașterii drepturilor și obligațiilor. „Este foarte important să se facă ASTA. Sunt principiile fundamentale”/ VIDEO

Data publicării:
Prof. Nicolae Voiculescu, despre importanța cunoașterii drepturilor și obligațiilor. „Este foarte important să se facă ASTA. Sunt principiile fundamentale” / FOTO: freepik.com@freepik
EXCLUSIV
Prof. Nicolae Voiculescu, despre importanța cunoașterii drepturilor și obligațiilor. „Este foarte important să se facă ASTA. Sunt principiile fundamentale” / FOTO: freepik.com@freepik

Prof. univ. dr. Nicolae Voiculescu a fost invitatul lui Sorin Ivan la emisiunea de la Dc Edu.



Dreptul la educație de calitate - A fost subiectul lansat de moderatorul Sorin Ivan.

Citește și Drepturile omului în ziua de azi. Prof. univ. dr. Nicolae Voiculescu: „Suntem norocoși” / VIDEO

SURSA FOTO: freepik.com@freepik

„Vorbim de două bariere: dreptul în sine și modul de concretizare a autorităților responsabile care trebuie să pună pe prim plan activitatea de educație care să atingă cele mai înalte niveluri de calitate.

Cum se face asta: prin finanțări, intrarea în sistem a celor mai competenți oameni care au aptitudini cu adevărat pedagogice și care sunt buni specialiști în domeniu.

Deci, trebuie ridicarea calitativă a domeniului în sine”, a explicat Prof. univ. dr. Nicolae Voiculescu, la DC Edu.

Sorin Ivan: În ce măsură există preocupare pentru educația pentru drepturile omului în școala și universitate.

Există o preocupare curriculară, sistematică pentru învățarea copiilor, a tinerilor, a studenților, pentru instruirea lor în acest domeniu?

Este foarte important pentru un cetățean european să-și cunoască drepturile și obligațiile și îndatorire.

Prof. univ. dr. Nicolae Voiculescu: „Acestea sunt principiile fundamentale”

SURSA FOTO: freepik.com@freepik

„La nivelul Organizației Națiunilor Unite în 2011 a fost adoptată o declarație a adunării generale a ONU privind educația și formarea, în sensul creării unei culturi a drepturilor omului în fiecare stat membru al ONU.

Asta se face prin educație.

Această declarație are trei piloni fundamentali, apropo de cultura, de dezvoltarea culturii drepturilor omului.

Educația se face privind drepturile omului, astfel încât fiecare cetățean să aibă acces la informațiile fundamentale privind drepturile și obligațiile pe care noi le-am invocat în cursul întâlnirii noastre, apoi educația se face pentru drepturile fundamentale, pentru cei care sunt în sistemul educației, li se respectă drepturile referitoare la activitatea lor profesională.

De asemenea, este foarte important să fie o educație care să contribuie la formarea aptitudinilor necesare pentru ca persoana respectivă să fie una utilă în spațiul civic și social al națiunii de apartenență.

Acestea sunt principiile fundamentale din declarația ONU”, a mai spus Prof. univ. dr. Nicolae Voiculescu.

Interviul integral poate fi urmărit în linkul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri





pixel