Prof. univ. dr. Ivan: „Visez să nu mai vorbim de modelul finlandez, ci de modelul românesc al învățământului”. Gheorghița Badea: „Știți de ce avem rezultate slabe?” / VIDEO

Data publicării:
Prof. univ. dr. Ivan: „Visez să nu mai vorbim de modelul finlandez, ci de modelul românesc al învățământului”. Gheorghița Badea: „Știți de ce avem rezultate slabe?” / FOTO: freepik.com @EyeEm
EXCLUSIV
Prof. univ. dr. Ivan: „Visez să nu mai vorbim de modelul finlandez, ci de modelul românesc al învățământului”. Gheorghița Badea: „Știți de ce avem rezultate slabe?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

În cadrul ultimei ediții DC Edu, prof. univ. dr. Sorin Ivan a subliniat dorința comună a românilor de a vedea sistemul educațional național la nivel european.



„Cu toții ne dorim ca învățământul românesc să fie cel mai bun din Europa. Eu visez să nu mai vorbim de modelul finlandez, să vorbim de modelul românesc al învățământului pentru că avem toate datele, și în tradiție și în inteligența copilului și a profesorului. Cum priviți aceste posibile transformări și evoluții?” a întrebat prof. univ. dr. Sorin Ivan invitații de la DC Edu.

Profesoara Gheorghița Badea, de la Școala Gimnazială nr. 81 din București, a adăugat o perspectivă profundă asupra transformărilor necesare în sistemul educațional românesc: „Eu aș avea încredere în școala românească pentru că totuși se face carte”.

În intervenția sa, profesoara Badea a evidențiat importanța implicării tuturor actorilor din procesul educațional. Ea a subliniat că rezultatele slabe nu sunt doar o consecință a materialelor didactice sau a structurii curriculare, ci sunt strâns legate de nivelul de implicare și colaborare între profesor, elev și părinte. 

„Știți de ce avem rezultate slabe? Pentru că aici vorbim de implicare și oameni: profesorul, pe de o parte, care trebuie să fie foarte implicat în disciplina pe care o predă, și pe de altă parte, cu cine face echipă? Cu elevul și cu părintele!

Elevul trebuie să înțeleagă că dacă nu înveți, dacă nu îți dorești, dacă nu te implici, dacă nu participi activ în timpul lecțiilor, dacă nu te pregătești, nu ai cum să obții rezultate! (...) Elevii trebuie să se antreneze! Să fie la școală foarte activi, să înțeleagă ceea ce li se predă la clasă, apoi mai au de exersat printr-o temă. Să nu ne speriem așa de tare de teme pentru că ele vin să consolideze ceea ce au învățat la școală. Pentru că fără o consolidare profundă, tot ce au acumulat se uită”, a mai spus Gheorghița Badea.

Citește și De ce elevii români sunt analfabeți funcțional? Gheorghița Badea: „Avem la bază motive serioase!” / Bogdan Georgescu: „Copiii NU înțeleg legătura dintre matematică și viață” / VIDEO

Bogdan Georgescu: „Școala înseamnă oameni!”

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Bogdan Georgescu, profesor de matematică la Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din București, a adus în discuție o temă importantă pentru sistemul educațional românesc: „Școala înseamnă oameni. În primul rând, trebuie să avem grijă de statutul profesorului în societate și de pregătirea profesorilor. Un elev, oricât de bine intenționar ar fi, oricât de mult ar munci, nu poate să crească dacă nu are și un dascăl pe măsură”.

Profesorul Georgescu a subliniat că valoarea educației depinde în mod direct de calitatea și implicarea cadrelor didactice. „Cred că asta ar trebui să fie una dintre principalele preocupări ale oricărui ministru al Educației și al oricărui Guvern al României”. 

Vezi și Treapta întâi din vechiul sistem de învățământ sau Evaluarea Națională din prezent? Profesor Georgescu: „Era mai bine cu vechea variantă și vă spun și DE CE!” / VIDEO

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel